Vuoden 2023 viimeinen ottelu Lahti Basketballin osalta pelataan poikkeuksellisesti uuden vuoden aattona, kun Lahti Basketball isännöi KTP Basketia.

Ottelun yhteistyökumppanina toimii Lahden Kaupunki, joka tarjoaa otteluun 1500 pääsylippua. Lippuja on vielä saatavilla pelipäivänä ovelta. Kannattaa tulla ajoissa, koska lippuja on jäljellä rajallinen määrä. Ovet aukeaa tunti ennen ottelua ja lapsille on paljon ohjelmaa aina sirkuspisteistä, kasvomaalauksiin ja Lahti Basketball junioreiden korispisteeseen. Yhteistyökumppani Taffel on myös muistanut katsojia herkullisella lahjalla.

KTP:n saldo tähän mennessä on kahdeksan voittoa ja seitsemän tappiota. Joukkueet kohtasivat alkukaudesta ja silloin KTP oli parempi yhdellä pisteellä. Lahti Basketball hallitsi ottelua, mutta lopussa KTP oli parempi huolellisuutensa ansiosta.

KTP:n riveistä löytyy mielenkiintoisia pelaajia. Laituri Shaun Ross on joukkueen paras pistemies 16.8 pisteen keskiarvolla. Taskuraketti Vincent Golson tuottaa 15.1 pistettä ottelua kohden ja jakaa myös liki kuusi syöttöä. Golsonin pysäyttäminen on yksi Lahti Basketballin tärkemmistä tehtävistä huomisessa ottelussa. Toista kauttaan Kotkassa pelaava Roydell Brown oli elementissään joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa ja piti Bobby Planutista pilkkanaan. Brown on takuuvarma 15 pisteen mies. Urheilullinen sentteri Ahmad Rand ( 13.4 pistettä/ 8.5 levypalloa ) pelaa vahvasti koriraudan yllä ja hänet tunnetaan ilmavista suorituksistaan.

Vili Nyman on parantanut läpi kauden ja joukkueiden edellisessä kohtaamisessa hän pelasi kauden parhaan ottelunsa. Kuten niin moni muukin Lahti Basketballin pahasti ontuvaa puolustusta vastaan.

KTP:n tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=47&season_id=126629

Lahti on vähitellen uudistanut kokoonpanoaan tasapainoisemmaksi ja on varmasti paljon sarjataulukon kertomaa vaarallisempi joukkue. Erityishuomio Clearyn ja Sajantilan pysäyttämiseen. Omassa pelissä on aika palata perusasioiden pariin. Pallosta huoli, hyvät heitonvalinnat ja rentoutta tekemiseen

Roope Mäkelä

Kokoonpano: Golson, Nyman, Doss, Timonen, Henttonen, Marttinen, Rand, Kuukkanen, Lommi, Brown.

Lahti Basketballin esitys Lapualla oli pettymys. Puolustus ei jälleen kerran toiminut ja Kobrat teki yli 100 pistettä. Joukkueessa on paljon potentiaalia, mutta sitä ei ole pystytty ulosmittaamaan. Nyt uuden vuoden juhlaottelussa on oiva mahdollisuus näyttää kotiyleisölle millainen joukkue Lahti Basketball on. Jos tuloksia ei pian ala tulemaan, on jonkilainen muutos vääjäämättä edessä. Lapualta on tuliaisina oli tappion lisäksi vatsatauti, joka on jyllännyt läpi koko joukkueen. Siitä huolimatta koko ryhmä harjoitteli lauantaina ja meininki treeneissä lupaa hyvää sunnuntaille.

This game is crucial. We need to set things straight in front of our Lahti home crowd. What we showed in Lapua was inconsistency and weak defense. We need the intensity we have been building over the last weeks. We do not give up and believe we will win games.

Tom Cooman

Kokoonpano: Cleary, Homanen, Karvonen, Koivunen, Lähdetniemi, Padgett, Saarijärvi, Sajantila, Terrell, Tolonen, Walker

Lahti Basketball vs. KTP Basket

31.12.2023 15:00

Pääsyliput tarjoaa Lahden Kaupunki

Lippuja on vielä joitakin saatavilla ovelta. Kannattaa tulla ajoissa, jotta varmistaa pääsynsä matsiin.