Lahti Basketballin viimeinen kamppailu ennen joulutaukoa antoi viitteitä paremmasta, mutta lopputulos oli vielä negatiivinen. Vierasjoukkue Karhu Basket vei sarjapisteet lukemin 89-77 (47-41).

Lahtelaisten riveistä puuttui Bobby Planutis, jonka sopimus purettiin eilen. Planutis jatkaa uraansa toisaalla.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta taas mahdollisimman huonosti. Karhu karkasi muutamassa minuutissa yli kymmenen pisteen. Arttu Saarijärvi ja Kalle Koivunen toivat kotijoukkueen otteluun mukaan kovilla henkilökohtaisilla ratkaisuilla. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli Karhun hyväksi 26-22.

Toinen jakso kamppailtiin edelleen tasaisesti. Kotijoukkueen puolustus oli selvästi ottanut harppauksen eteenpäin, vaikka nukahduksia tuli edelleen. Saarijärvi, Padgett, Cleary, Koivunen ja loukkaantumisesta pelikuntoon toipunut Antwan Walker olivat hyvässä vireessä ensimmäisellä puoliajalla. Puoliajalle lukemissa 47-41.

Kolmas kymppi oli Karhun. Se ärjyi niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa ja kotijoukkueella oli vaikeuksia vastata intensiteettiin. Harrison Cleary piti lahtelaisia mukana pelissä, mutta Karhu karkasi 12:sta pisteen johtoon ennen viimeistä jaksoa.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketball ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi ja rutinoitunut Karhu Basket vei voiton lukemin 89-77.

Lahti Basketballin parhaana pelaaja palkittiin 16 pistettä heittänyt Kalle Koivunen. Harrison Cleary heitti hyvällä prosentilla 21 pistettä. Saarijärvi onnistui 13 pisteen ja James Padgett 12 pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5841324&season_id=126629

On hienoa että Kristian on mukana joukkueessa. Se on minulle iso helpotus. Varmasti koko joukkue tunsi eron aiempaan. Neljä silmää näkee aina enemmän kuin kaksi. Uusi ihminen tuo aina uusia ajatuksia ja syvyyttä pelaamiseen. Muutos näkyi nyt siinä että voitimme tällä kertaa levypallopelin. Lopussa meidän pitää pystyä parempaan. Nyt olemme tilanteessa että voimme keskittyä yksityiskohtiin. Olen joihinkin asioihin tyytyväinen vaikka tappio tulikin, sillä nyt olimme menneet asioissa eteenpäin.

Tom Cooman

Olen tosi tyytyväinen. Aika monta vieraspeliä on pelattu huonosti tällä kaudella ja ollaan lähdetty tappio niskassa kotimatkalle. Tänään kaikki pelasivat paremmin ja pääsevät paremmalla fiiliksellä bussiin. Yksi ottelu vielä ennen joulua KTP:tä vastaan. Kolmen voiton putken jälkeen on varmasti kaikilla paremmat fiilikset lähteä pelaamaan Kotkaan.

Janne Koskimies

Kopissa pelin jälkeen käytiin läpi, että 35 minuuttia pelattiin aika intensiivistä koripalloa. Sitten vähän loppui tekeminen. Tappion jälkeen kaikki katsovat tauluun, että tappio tuli eikä muu kiinnosta, mutta oli siellä paljon hyvääkin pelissä. Sellaista hyvää mistä on hyvä lähteä rakentamaan. Tuotiin aika paljon uusia juttuja meidän puolustukseen ja siinä tuli vielä virheitä, mutta varmasti pystytään vielä karsimaan niitä. Karhu teki nyt 89 pistettä, mutta jos olisi jatkettu hyvin loppuun, niin olisi voitu pitää ne 80 pinnassa. Se kertoo siitä että tahtoa löytyy ja kaikki ovat valmiita pelaamaan voitosta joukkueen eteen.