Lahti Basketball pelaa ajoittain hyvin, roikkuu perässä ja hätyyttelee johtoa, mutta lopulta vastustaja vie sarjapisteet. Ongelmaksi muodostuu vuotava puolustus ja helpot menetykset. Siinä seikat joihin voi kiteyttää Lahti Basketballin otteet viimeisissä otteluissa.

Sama tarina pätee myös perjantaiseen iltapuhteeseen Kouvoja vastaan. Tasaisen ottelu näytti jo kääntyvän lahtelaisille kolmannella jaksolla, mutta huono viimeinen jakso vesitti toiveet kotivoitosta. Kouvot vei sarjapisteet lukemin 112-97 (56-48).

Ottelun alussa Kouvot yllätti lahtelaiset paikkapuolustuksella. Se kotijoukkueen paketin hieman sekaisin. Siitä huolimatta Tom Coomanin ryhmä taisteli itsensä peliin mukaan ja ensimmäinen jakso taisteltiin tasaisissa merkeissä. Kouvot vei sen 21-20.

Toisella jaksolla Lahti Basketball ei saanut mitään otetta puolustuksessa. Kouvot takoi Kyle Loftonin ja Joel Mäntysen johdolla 36 pistettä kymmeneen minuuttiin. Kotijoukkueen pirteimmät esiintyjät olivat Kalle Koivunen, James Padgett ja Jan Homanen. Puoliajalle Kouvojen johtaessa 56-48.

Kolmas jakso oli lahtelaisittain paras. Kotijoukkue takoi taululle 33 pistettä, mutta sen suomaa iloa laimensi tosiasia, että Kouvot tehtaili myös 28 pistettä. Kymmenen sekuntia ennen jakson loppua Jan Homanen tasoitti, mutta Kyle Lofton vei Kouvot vielä johtoon kovalla kolmosella juuri ennen summerin pärähdystä. Tilanne ennen viimeistä jakso 84-81.

Viimeisellä jaksolla Kouvot sai tiivistettyä puolustustaan, jonka ansiosta se pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Lahti Basketball puolustus sen sijaa vuoti pahasti ja se vesitti mahdollisuuden kotivoittoon. Kouvot takoi taululle 112 pistettä, kun lahtelaiset saivat kokoon 97.

97 on lukema, jolla ottelu pitäisi pystyä voittamaan. Puolustuksen heikko taso jatkuu ottelusta toiseen ja tekee voittamisesta vaikeaa.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin James Padgett, joka tehtaili 21 pistettä, otti 13 levypalloa ja antoi kuusi syöttöä. Kovassa puristuksessa ollut Harrison Cleary onnistui 22 pisteen edestä ja hyvään vireeseen äitynyt Kalle Koivunen 18 pistettä. Bobby Planutis viimeisteli 12 pistettä, mutta hänen panos puolustuksessa on surkea. Jan Homanen onnistui 11 pisteen edestä.

Paikkapuolustus toimi meillä tänään hyvin. Sitä ollaan haluttu pitää mukana kauden alusta asti. Tänään oltaisiin haluttu pelata pidempäänkin paikkaan, mutta Lahden muutama kolmonen putkeen sai menemään takaisin miespuolustukseen. Veikeä sarja. Kuka tahansa joukkueista voi voittaa kenet tahansa. Lahti teki tänään 97 pistettä ja sillä pitäisi pystyä voittamaan, mutta me tehtiin 112. Hyökäyslevypallojen ja hyvän heittämisen johdosta. Meillä tärkeä voitto.

Jyri Lehtonen

​Joukkuessa on hyvä, rento ja itsevarma fiilis pelata, joka juontaa siitä, että ollaan vietetty paljon aikaa myös treenien ja kentän ulkopuolella. Tänään saatiin paikkapuolustuksella hyvin sekoitettua Lahden pakkaa. Oltiin levypalloissa aktiivisia ja niiden kautta saatiin avaimet tämän päivän voittoon.

Aapeli Alanen

Harmillinen tappio jälleen kerran. Näkyy selvästi, että joukkue tuossa kokoompanossa on harjoitellut vain kolme viikkoa yhdessä. Ja se näkyy kentällä niin, että välillä pelisuunnitelmaa noudatetaan ja välillä ei. Ja silloin, kun pelisuunnitelmaa ei noudateta, niin intensiteetti laskee, joka näkyy helppoina virheinä sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, jonka takia vastustaja pääsee tekemään 112 pistettä. Mutta silti näen tulevaisuuden positiivisena ja uskon, että tällä joukkuella pystytään vielä paljon kauden aikoina voittoja ottamaan.

Tom Cooman

Jatkossa meidän pitää pystyä hyökkäyspäässä olemaan paljon huolellisempia ja puolustuspäässä parantamaan levypallopelaamista. Pelkästään näiden kahden asian paremmin tekemisellä oltaisiin oltu tänään paljon lähempänä voittoa, ja jatkossa noilla resepteillä varmasti saadaan voittoja.