Lahti Basketball koki melkoisen selkäsauna lauantaina, kun se joutui Karhu Basketin raatelemaksi rumin lukemin 106-59 (50-27). Ilman sentteri James Padgettia ja Arttu Saarijärveä otteluun lähtenyt vierasjoukkue jäi täysin Karhun jalkoihin.

Ikävä tosiasia on, että ottelu oli ohi viidessä minuutissa. Sen verran Lahti Basketball pysyi kotijoukkueen kyydissä. Tähän mennessä lahtelaisten suurin vahvuus on ollut kaukoheittopeli oli täysin jäässä ja Karhu Basket rankaisi armotta Lahti Basketballin 22:sta menetyksestä. Niistä syntyi 32:si pistettä ja sen lisäksi vielä maalatun alueen pisteet menivät kotijoukkueelle 54-22. Näillä aineksilla leivottiin katastrofin resepti.

Vierasjoukkueen MVP oli ehdottomasti Lahti Basketball FanClub, joka rumista lukemista huolimatta kannusti äänekkäästi viimeiseen sekuntiin asti.

Bobby Planutis nakkasi 19:sta pistettä, mutta jäi puolustuksessa jalkoihin – kuten moni muukin. Harrison Cleary heitti 17:sta pistettä. Erik Sajantilalta puristettiin kaikki tila pois ja hän jäi viiteen pisteeseen.

Bussimatka kotiin tuntuu tämän jälkeen todella pitkältä. Päivä oli vuoden harmain ja tämä taisi olla kruunu sille. Emme saaneet tuotua peliin sitä intensiteettiä, mitä olisi tarvittu. Emme olleet valmiinta. Meillä ei ole ollut missään pelissä kaikki pelaajia, joten emme voi mennä poissaolojen taakse. Emme vain olleet riittävän hyviä, että olisimme voineet voittaa tätä peliä.

Tom Cooman


Emme saanet peliä käyntiin. Kauhajoki voitti levypallot ja meille tuli liikaa menetyksiä. 21 menetystä, joten ammuimme itseämme jalkaan niillä. Yksinkertaisesti vastustaja oli tänään parempi.

Bobby Planutis
PISTETILASTOTKAUHAJOKILAHTI
Aloitusviisikon pisteet6653
Pisteet penkiltä406
Suurin pisteputki156
Suurin johto521
Pisteet 3 sek. alueelta5422
Pisteet nopeista hyökkäyksistä290
Pisteet hyökkäyslevypalloista1213
Pisteet vastustajan menetyksistä327
Johtoaseman muutoksia2
Tasatilanteita1

Lahti Basketballilla on kasvojen pesun mahdollisuus ensi lauantaina, kun vieraaksi saapuu hienosti kauden aloittanut BC Nokia. Ottelu alkaa Suurhalli Areenassa 16:00. Liput ennakkoon myy https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2023-2024-korisliiga-lahden-suurhalli-17681694/

Kuva: Sellekhanks