Isänpäivän etkot vie Lahti Basketballin Korisliigan kestosuosikki Karhu Basketin vieraaksi hulppealle IKH Areenalle. Lauantaisen kamppailun ennakkoasetelma on mielenkiintoinen, sillä Karhu Basket lähtee siihen kahden ottelun tappioputkessa ja Lahti Basketball voitto takataskussa. Karhulla on ennen illan ottelua kolme voittoa ja Lahti Basketballilla kaksi.

Viime kauden hopeamitalisti Karhu on kokenut tukun muutoksia kauden alussa. Joukkueesta ovat poistuneet Malik Ellison, Tahj Eaddy ja Chris Brandon. Tilalle on tullut entistä kovempia pelimiehiä. Takamies Courtney Fortson (https://www.karhubasket.fi/2023/10/05/karhubasket-on-tehnyt-sopimuksen-takamies-courtney-fortsonin-kanssa/) omaa kokemusta aina tarunhohtoisesta NBA:sta asti, Samuel Givens edustaa Karhua jo toisen kerran ja on todistanut olevansa erinomainen tekijä Korisliigaan ja uusimpana tulokkaan vaikuttavan CV:n omaava takamies Vincent Sanford. (https://www.karhubasket.fi/2023/11/08/karhubasket-on-solminut-pelaajasopimuksen-vincent-sanfordin-kanssa/)

Joukkueesta löytyy laatua laajalla rintamalla, kun oranssia Karhu Basket paitaa kantaa sellaiset herrat kuin Topias Palmi, Shawn Hopkins, Joona Hakamaa ja Eero Innamaa

Oman mausteensa illan soppaan tuo lahtelaisille erittäin tutun pelaajan ja hänen kasvattajaseuran ensimmäinen kohtaaminen. Eemi Luukkonen siirtyi kesällä Kaiuhajoelle ja on saanut vastuuta 22 minuutin edestä. Pisteitä on syntynyt 6.9 ottelua kohden.

Karhu Basketin tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=25&season_id=126629

Lahti on ollut alkukauden kovin kaukoheittojoukkue ja nyt kun he tulevat lauantain peliin  pienemmällä kokoonpanolla, on meidän oltava erityisen hereillä 3p heittojen puolustamisessa. Kolmikko Cleary, Sajantila, Planutis ottavat eniten ratkaisuja ja he pystyvät olemaan tehokkaita kauempaakin kaaresta

Janne Koskimies

Kokoonpano: Fortson, Sanford, Luukkonen, Hopkins, Kanden, Spencer, Innamaa, Ikkelä, Hakamaa, Palmi, Givens

Lahti Basketball nappasi riemukkaan kotivoiton reilu viikko sitten, kun Pyrintö kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen kotiparketilla. Lahti Basketball esitteli kotiyleisölle kaksi uutta pelaajaa, kun James Padgett ja Antwan Walker tekivät ensiesiintymisen Suurhalli areenassa. Walker oli vakuuttava ja valitettavasti Padgett loukkaantui heti ottelun alussa. Padgettin vamma pitää miehen Terveystalon http://www.terveystalo.com tarjoamalla sairastuvalla vielä tämän viikonlopun. Sairastuvalla jatkaa myös Arttu Saarijärvi, joka on jo palannut joukkueharjoituksiin, mutta ei ole vielä pelikunnossa.

There was a positive vibe in Suurhalli in the last few days! We had some time to practice hard with our new roster. We are facing a team built for the European level. We need to be strong on both sides if we want to win. A long drive, followed by a bus with Lahti fans. Let’s show a fighting team!

Tom Cooman

Kokoonpano: Cleary, Homanen (GTD75%), Karvonen, Koivunen, Lahdetniemi, Planutis, Sajantila, Tolonen, Walker

UETILASTOTKAUHAJOKILAHTI
Pisteet#11 78.7#3 91.1
Levypallot#3 45.3#12 33.7
Syötöt#9 15.4#7 16.0
Tehokkuus#10 88.0#5 96.3
Vapaaheitto-%#11 68.5#1 82.9
2P heitto-%#11 47.4#4 53.2
3P heitto-%#9 31.5#1 41.5
Hyök. levypallot#4 14.1#12 10.1
Puol. levypallot#1 31.1#11 23.6
Riistot#12 5.1#8 6.7
Torjunnat#7 3.6#11 2.3
Menetykset#8 13.1#1 15.9

Karhu Basket vs. Lahti Basketball

11.12.2023 18:00 IKH Areena

TV: Ruutu ja virallinen kisakatsomo https://www.sporttiravintola.fi