Erik Sajantilan historiallinen iltapuhde jäi vailla ansaitsemaansa kruunua, kun kotijoukkue Loimaan Bisons rullasi helppoon voittoon viimeisen jakson rutistuksella. Loppulukemat 106-88 (50-51).

Molemmat joukkueet lähtivät tiistain otteluun vailla voittoa. Se näkyi joukkueiden otteissa lukuunottamatta yhtä pelaajaa. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa huikeassa vireessä ollut Erik Sajantila jatkoi siitä mihin Lahdessa perjantaina jäi. Itseluottamusta uhkuen pallo meni pussiin mitä vaikeammista tilanteista. Lahti Basketballin suurin ongelma oli jälleen puolustus. Koria ei pystytty vartioimaan, eikä omalle pelaajalle juuri pärjätty yksi vastaan yksi tilanteissa. Bisonsin sentteri Dylan Painter teki mitä tahtoi. Ensimmäinen jakso kotijoukkueelle 26-20.

Toisella jaksolla alkoi todellinen Erik Sajantila show. Tällä hetkellä koko Korisliigan paras pelaaja näytti koko osaamistaan ja Bisons puolustus oli hätää kärsimässä lahtelaistuneen espoolaisen kanssa. Sajantilan huippusuoritus siivitti Lahti Basketballin puoliaikajohtoon 51-50. Lahtelaisten 51:stä pisteestä ”Saja” säkitti 31.

Heti puoliajan jälkeen oli valitettavasti nähtävissä ottelun tuleva suunta. Bisons aloitti kolmannen jakson 7-0 nykäisyllä, eikä Lahti Basketball siitä oikein koskaan toipunut. Korttitalo alkoi sortumaan ja ainoa joka sitä yritti pitää pystyssä oli uskomatonta ottelua pelannut Erik Sajantila. Ennen viimeistä jakso tilanne oli vielä suhteellisen tiukka 77-69 Bisonsin hyväksi.

Viimeisellä jaksolla Tom Coomanin suojatit eivät millään saaneet kotijoukkuetta kuriin. Bisons tykitti kymmennen minuutin aikana 29 pistettä, kun Lahti Basketball jäi 19:sta. Tästä yhtälöstä muodostuu lopputulos 106-88.

Nyt annetaan kaikki ylistys Erik Sajantilan suoritukselle. ”Sajan” 49 pistettä on 2000-luvun viidenneksi kovin pistesaalis Korisliigassa. Edellä ovat vain Kouvojen nykyinen päävalmentaja Jyri Lehtonen (66), Martti Kuisma (61,49), Kari Kulonen (52), Petri Niiranen (50) ja Sakari Pehkonen (50).

Harrison Cleary onnistui 11 pisteen ja Eetu Lähdetniemi yhdeksän pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5840157&season_id=126629

Me lopetimme pelaamisen ja siksi hävisimme. Isompi joukkue seurasi omaa game plania ja siihen emme pystyneet vastaamaan.