Lahti Basketballin kauden ensimmäinen kotiottelu perjantaina Suurhaalli areenassa tarjosi viihdettä koko rahalla. Kotijoukkue ja hallitseva Suomen mestari Helsinki Seagulls järjestivät todelliset korinteko talkoot. Lopulta Seagulls vei voiton lukemin 116-108 (65-50).

Jo ottelun alussa nähtiin, että kotijoukkue on valmis haastamaan helsinkiläiset vieraat. Ongelmaksi muodostui levypallot, joita Seagulls napsi etenkin hyökkäyksessä luvattoman paljon. Toinen haaste oli vierailijoiden todella korkealaatuinen heittopeli. Etenkin herrat Coleman ja Järvi pistivät korisukan koville. Kotijoukkueen positiivisin pelaaja oli Ville Tolonen, joka nakutti heti alkuun viisi pistettä. Kalle Koivunen avasi myös pistetilinsä Korisliigassa ensimmäisellä jaksolla.

Ensimmäinen kymppi lokkiparvelle 34-30.

Toinen jakso oli vierailijoiden hallintaa. Kaukoheitot upposivat korkealla prosentilla ja silloin harvoin kun pallo ei tietään koriin löytänyt, se siivottiin sisään hyökkäyslevypallon jälkeen. Okko Järvi oli hurjassa vedossa ja nakutti kaukaa uskomattomalla tarkkuudella. Lahti Basketball kasvatti Pyry Kaunola sai tulikasteensa Korisliigassa, kun hän pääsi kentälle toisella jaksolla. Onnea Pyry.

Puoliajalle vierasjohdossa 65-50.

Puoliajan jälkeen Lahti Basketball pääsi otteluun paremmin mukaan. Hyvää hyökkäyspeliä varjosti huono puolustaminen ja eroa oli vaikea kuroa umpeen, kun puolustus vuoti. Seagulls sai liian helppoja koreja yksinkertaisten skriinien seurauksena. Ennen viimeistä jaksoa tilanne selkeä Gullsin 96-78 johto.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue näytti mikä sen potentiaali on, kun hommat rullaavat toivotulla tavalla. Loistavasti kahdessa ensimmäisessä ottelussa esiintynyt Erik Sajantila ja Bobby Planutis johtivat kiriä kovilla suorituksilla. Etenkin Sajantila oli ilmiliekeissä viimeisellä kympillä. Lopulta kiri jäi kahdeksan pistettä vajaaksi ja sarjapisteet matkasivat Helsinkiin lukemin 116-108.

Lahti Basketballin parhaana pelaajana palkittiin 28 pistettä heittänyt Erik Sajantila. Sajantila otti myös kuusi levypalloa ja anoti kuusi syöttöä. Bobby Planutis pelasi myös mainiosti ja upotti 27 pistettä. Elias Harden onnistui 17 pisteen edestä ja Kalle Koivunen heitti kymmenen. Harrison Cleary tuskaili heittonsa kanssa, mutta johti peliä hyvin.

Toisen jakson taistelu ja otteluun takaisin pääseminen ovat positiivinen asia. Tänään meillä oli liikettä, jota on puuttunut tähän asti. Näytimme tänään myös hyvää asennetta. Vastustaja teki kuitenkin 116 pistettä ja vaikka puolustus näytti paremmalta kuin aiemmin, niin tänään onnistuimme paremmin hyökkäyksessä. Meidän pitää parantaa kommunikaatiota seuraavaan tärkeään Bisons-peliin.

Tom Cooman

Jos kaveri tekee 116 pinnaa, niin ei se tietenkään ole hyvä juttu. Puolustuspään käsittämättömät virheet pitää saada pois, jos haluamme voittaa pelejä. Hyvin kamppailtiin ja päästiin kymmenen pinnan päähän. Se on hyvä merkki jatkon kannalta, mutta ei se vaan riitä.

Erik Sajantila

Aika moinen ralli oli tänään. Vaikka tiedettiin että Lahti pelaa vauhdikasta peliä, niin silti emme olleet kyydissä ensimmisellä jaksolla. En ole tietenkään tyytyväinen puolustuspelaamiseen, mutta Lahti pelasi tänään hyvin. Loistavaa heittopeliä Sajantilalta ja Planutikselta. Hyökkäyspäässä pääsimme hyödyntämään tilanteet vaihtoja vastaan. Tyypillinen alkukauden peli.