Lahti Basketball aloitti Korisliigan vierasottelulla Kouvoja vastaan. Tunnetusti kova kotijoukkue Kouvot oli maineensa veroinen ja raateli Lahti Basketballin selvin 112-71 (57-42) numeroin.

Lahti Basketball aloitti ottelun vahvasti kapteeni Sajantilan johdolla. Sajantila naulasi ensimmäisellä kympillä jo 15:sta pistettä. Muuten Lahti Basketball pelaajien sihti oli pahasti hukassa, vaikka heittopaikkojen laadussa ei ollut valittamista. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen kotijoukkueen eduksi 25-21.

Toinen jakso alkoi sitten näyttää ottelun todellisen luonteen. Jakson puolivälin jälkeen kotijoukkue oli juuri niin hyvä kuin ennakkoon saatettiin odottaa. Se juoksi Lehtonen hyökkäysmyllyä ja puolusti erittäin aggressiivisesti. Puoliajalle ero repesi jo 15:sta pisteeseen.

Toisella puoliajalla Lahti Basketball putosi entistä enemmän kotijoukkueen kyydistä. Kouvot iloitteli niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa ja oli selvästi lahtelaisia edellä. Loppulukemat 112-72.

Lahti Basketballin yksinäinen onnistuja oli kapteeni Erik Sajantila, joka naulasi 26 pistettä. Bobby Planutis onnistui 16 pisteen ja yhdeksän levypallon edestä.

Meiltä aika häpeällinen esitys. Hävisimme pelin kaikilla osa-alueilla, meillä on paljon parannettavaa. Meillä oli tänään paljon faneja mukana, ikävä ettemme pelanneet paremmin.

Tom Cooman

Oma onnistuminen ei silloin kiinnosta kun otetaan pataan 40 pistettä. Tämä oli erittäin huono aloitus tähän kauteen. Puolustus oli todella kauheata, sen huomaa jo siitä kun vastustaja tekee 112 pistettä. Jos me halutaan voittaa tässä sarjassa niin ei saada antaa näin paljon pisteitä. Kouvot myös otti ihan liikaa hyökkäyslevypalloja.

Erik Sajantila

Yritetään pitää pelaaminen yksinkertaisena ettei pelaajien tarvitse miettiä liikaa. Meidän viime viikon harjoittelu oli aika korkeatasoista ja siellä on aika kova kilpailu. Tänä vuonna on yritetty tehdä fiksusti, harjoitellaan edelleen intensiivisesti, mutta on otettu paljon huoltavaa toimintaa. Pidetään huoli että pysyttäisi terveenä. Tehtiin matsin alussa muutamia virheitä ja Lahti pysyi Sajantilan kovilla suorituksilla mukana. Alettiin laittamaan enemmän painetta puolustuksessa, Lahti alkoi kuljettamaan palloa meidän käsiin ja me päästiin juoksemaan. Fast break points ja points In the paint sekä meidän transition puolustus olivat tänään hyviä.