On taas se aika, kun odotus päättyy ja spekulaatiot Korisliigan onnistujista sekä epäonnistujista saavat arvioiden tueksi esityksiä parketilla. Edessä on 22:n ottelun runkosarja ja 10:n ottelun jatkosarja – ylempi tai alempi sellainen. Ylempään selvinneille on luvassa varma paikka kevään pudotuspeleihin ja alemmassa taistellaan pudotuspeleistä sekä putoamista. Mestari on selvillä joskus toukokuussa, kun lumet ovat lentäneet pois muuttolintujen lailla.

Korisliigan avauskierros vie Lahti Basketballin rakkaan naapurin Kouvojen vieraaksi. Näiden kahden kaupungin koripallohistoriasta voisi kirjoittaa kirjan, mutta keskitytään huomiseen otteluun.

Kouvojen riveistä löytyy mielenkiintoinen pelaaja, sillä Lahdesta koripallo-oppinsa kaapannut Aapeli Alanen tarttui Jyri Lehtosen haavin kesän siirtomarkkinoilta. Alanen on urallaan pelannut 199 Korisliigan kamppailua, joissa on syntynyt keskimäärin 8.2 pistettä ottelua kohden. Kaudella 2020-21 Alanen tehtaili Katajan nutussa yli 13 pistettä ottelua kohden. Toinen mielenkiintoinen pelaaja on viime kaudella todellisen läpimurron tehnyt Joel Mäntynen. Mäntynen tehoili viime kaudella 13.1 pistettä per kamppailu.

Takamies Kyle Lofton on ennakkoon kovan pelimiehen maineessa ja hänellä on oiva mahdollisuus marinoitua Lehtosen korkeakoulussa. Quan Jackson palloili jo viime kaudella Kouvolassa ja kaukoheittojen jälkeinen ilmakitara soi taatusti usein myös tällä kaudella. Jackson on takuuvarma yli 15 pisteen keskiarvolla operoiva tapaus.

Kouvojen peli tulee olemaan varmasti vauhdikasta ja yleensä joukkue on heti alkukaudesta kovassa vireessä.

Kouvojen kokoonpano: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=41&season_id=126629

Lahti Basketballin harjoituskausi on ollut hyvä, mutta rikkonainen. Takamies Harrison Clearyltä jäi kaikki harjoitusottelut väliin ja Arttu Saarijärvi pelasi vain yhden. Kapteeni Erik Sajantila on ollut hurjassa vireessä, kuten myös Jaylen Sebree. Bobby Buckets, eli Bobby Planutis on todistanut olevansa todella kova heittäjä, kun Elias Hardenin jalka liikkuu puolustuksessa oli edessä sitten vikkelä takamies tai viekas laituri. Kalle Koivunen on valmis paketti Korisliigaan, kiitos JBA:n laadukkaan valmennuksen. Kentille paluun tehnyt Ville Karvonen on treenipeleissä näyttänyt lupaavia otteita ja samaa voi sanoa sentteri Eetu Lähdetniemestä.

We can finally start again. Kouvola promisses us a high pace game with a lot of offensive power. The team that can control the chaos and keep the mistakes to a minimum will have a high chance of winning the game. We have to be ready for a team that wants to score fast and a lot.

Tom Cooman

Kokoonpano: Harden, Homanen, Karvonen, Koivunen, Planutis, Saarijärvi, Sajantila, Sebree, Stock, Turtinen, Cleary GTD 50%, Lahdetniemi GTD 25%

Kouvot vs. Lahti Basketball

LA 30.9. 16:00 MLL Areena