Lahti Basketballin muutaman päivän joululoma päättyi jo joulupäivänä ja katse käännettiin tulevaan KTP otteluun. Sarjataulukko ei tällä hetkellä näytä lahtelaisittain hyvältä, mutta suunta kääntyy varmasti.

Tiistaina Lahteen saapuu KTP Basket, jonka Lahti Basketball on kertaalleen tällä kaudella kellistänyt. KTP Basket on sarjassa sijalla seitsemän. Roope Mäkelän joukkue on voittanut kahdeksan ottelua ja hävinnyt seitsemän.

KTP on tehnyt kuluvan kauden aikana toiseksi eniten pisteitä 88,93 pisteen keskiarvolla. Kotiotteluissa kotkalaisjoukkue on yltänyt kirkkaasti yli 90 pisteen keskiarvoon (93,1), mutta vieraissa ottelukohtainen pistekeskiarvo on 85,3. Niin kotona kuin vieraissa joukkue on päästänyt keskimäärin 87 pistettä.

Pisteet kertovat tämän joukkueen heikkoudet ja vahvuudet. Joukkueessa on paljon henkilökohtaista heitto- ja korintekotaitoa. Pelaamme nopeaa korista levypallon saadessamme. Meillä on hyvä joukkue juoksemaan ja se sopii pelaajatyypeillemme. Kaikki pelaajamme pystyvät heittämään kaukaa. Päästetyistä pisteistä nostan esille palloscreenien puolustamisen isoja pelaajia vastaan, ja se on ollut meiltä heikkoa. Useassa ottelussa vastustajan vitospaikan pelaaja on tehnyt piste-ennätyksensä juuri meitä vastaan.

Roope Mäkelä

Joukkueen paras pistemies on laituri Brandon Tabb, joka on tehnyt keskimäärin 16.6 pistettä ottelua kohden. Toista kautta Kotkassa pelaava Roydell Brown on onnistunut 15 pisteen ja vikkelä takamies Brandon Sly 14.2 pisteen edestä. Laituri Jordan Giles nakuttaa 13.2 pistettä per iltapuhde. KTP:n tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=47&season_id=125119

Lahti Basketballin joukkue sai mieluisia uutisia, kun juuri ennen joulua uutisoitiin viime kaudella erinomaisesti pelanneen, Chris Clarken, paluusta Lahteen. Clarke edusti alkukauden NBA:n kehitysliigassa pelaavaa Santa Cruz Warriorsia. Clarke tuli ensimmäisellä kaudella Lahti Basketball paidassa tunnetuksi todella monipuolisena pelaajana. Tilastorivi täyttyi niin pisteistä, syötöistä kuin myös levypalloista. Chrisin pelilupa on saapunut Lahteen ja numero 15 nähdään huomenna Lahti Energia -areenan parketilla.

Lahti Basketballin tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=4614181&season_id=125119

Kokoonpano: Arttu Saarijärvi, Devon Thomas, Mike Ertel, Chris Clarke. Henri Ventoniemi, Steven Haney, Ricky Waxlax, Eemi Luukkonen, Erik Sajantila, Ville Tolonen, Roi Byman, Eetu Lähdetniemi


Christmas holidays are over, and we are ready for the upcoming games. The last game was not the performance we wanted. We have no excuses and need to do better! With Chris Clarke added to the team, we have some extra winning mentality joining the ranks. Chris is eager to show what he can and will give everything in Lahti Basketball fashion. 

Against KTP, we bring the Lahti mentality of being aggressive throughout the game. We need to dictate the pace! KTP is a team that fits our way of playing well. We will bring a real battle! 

Tom Cooman
JOUKKUETILASTOTLAHTIKTP
Pisteet#10 79.6#2 88.9
Levypallot#7 39.4#11 37.3
Syötöt#5 17.8#10 15.9
Tehokkuus#10 84.9#5 98.5
Vapaaheitto-%#12 65.0#7 71.3
2P heitto-%#11 49.2#3 55.0
3P heitto-%#9 30.6#4 34.3
Hyök. levypallot#2 14.8#7 12.6
Puol. levypallot#11 24.6#10 24.7
Riistot#6 7.3#7 7.1
Torjunnat#6 2.9#9 2.7
Menetykset#5 14.1#12 10.5

Lahti Basketball vs. KTP Basket 27.12.2022 klo18:30 Lahti Energia -areena

Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/artist/lahti-basketball/

KUVA: Sellekhanks