Lahti Basketball matkaa lauantaina Salon Vilppaan vieraaksi. Vilpas majailee sarjataulukossa yhdeksäntenä tasapisteissä Lahti Basketballin kanssa ( molemmilla neljä voittoa). Joukkueen alkukausi oli vaikea, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat olleet voitokkaita. Vilppaan jalkoihin jäi Kouvot ja KTP.

Katso tästä KTP vs. Vilpas ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4227614

Vilppaan kokoonpano on täynnä kovia pelimiehiä. Kokeneet Mikko Koivisto, Roope Ahonen, Juho Nenonen ja Perttu Blomgren ovat kovia tekijöitä Korisliigassa. Heitä tukee vahvistusnelikko, Isaiah Crawley (joukkueen paras pistemies), Keyshawn Feazell, Jalon Pimpkins ja hiljaittain joukkueeseen liittynyt, Quentin Goodin. Crawley, Feazell ja Goodin tehtailevat kaikki yli 16 pistettä ottelua kohden. Vilppaan valmentajana toimiin ensimmäistä kautta, Jussi Savolainen.

Vilppaan tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=23&season_id=125119

Saatiin energinen meininki peleihin ennen maajoukkuetaukoa ja nyt jatketaan siitä. Hyvä siirtymäpelaaminen ja puolustuksen tiiveys ovat avaimia voittoon. 

Jussi Savolainen
  • Kokoonpano: Pipkins, Goodin, Feazell, Blomgren, Koivisto, Poutiainen, Nenonen, Ahonen, Kärkkäinen, Laine, Crawley.

Lahti Basketball koki keskiviikkona vierastappion Kauhajoella. Lahtelaisten heittopeli ontui pahasti ja onnistumisprosentti kaukoheitoissa oli vain 17. Hyökkääminen oli muutenkin vaikeaa, josta kertoo 12 syöttöä koko pelissä. Devon Thomas palasi pitkältä sairaslomalta ja oli heti joukkueen paras pelaaja. Thomas on tärkeä palanen, kun lahtelaiset jahtaavat ylemmän loppusarjan paikkaa.

Tauon jälkeen Karhut tarjoili meille hyvän koulun pelirutiinista. Aloitimme kummassakin päässä asiallisesti, saimme haluamiamme heittoja, mutta hutien sattuessa tekemisen taso lopahti. Nyt meidän pitää pystyä tekemään töitä puolustuksessa koko 40 minuuttia ja pysyä yhtenäisinä. Vilppaalla on paljon lahjakkuutta, kokemusta ja urheilullisuutta. Joukkue on löytänyt itseluottamusta viimeisissä peleissä. Siinä on iso haaste purtavaksi.

Pieti Poikola

Kokoonpano: Thomas, Saarijärvi, Ertel, Ventoniemi, Luukkonen, Gamble, Sajantila, Byman, Waxlax (GTD50), Haney, Tolonen (GTD50), Lähdetniemi (GTD50). 

Lahti Basketball tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=4614181&season_id=125119

Vilpas vs. Lahti Basketball

Lauantai 19.11.2022 klo18:00 Salohalli

TV: RUUTU