Lahti Basketball ja sarjajohtaja Kobrat Lapualta järjestivät todellisen trillerin Lahti Energia -areenassa lauantaina. Lopulta Kobrat oli parempi luvuin 84-81 (38-48)

Ottelun ensimmäinen jakso oli iloista hyökkäyspeliä molemmilta joukkueilta. Lapuan ennalta kovaksi tiedetty korilinko, Danny Pippen, oli maineensa veroinen tapaus. 206-senttinen Pippen nakutti heti alkuun kolme kolmosta. Kotijoukkueen terävin pelaaja oli jälleen kerran, Michael Ertel. Ensimmäinen jakso Kobrille lukemin 24-21.

Toinen kymppi oli sitten Lahti Basketballia parhaimmillaan. Kotijoukkue nakutti 27 pistettä ja piti vastustajan 14 pisteessä. Puolustus toimi ajoittain erinomaisesti ja hyökkäys rullasi mukavasti. Iloisen jakson tuloksena kotijoukkue lähti tauolle kymmenen pisteen johdossa 48-38.

Tauon jälkeen alkoi yhden miehen vakuuttava show. Tämän herran nimi on KJ Jackson, joka yksi toi Kobrat otteluun mukaan. Jackson nakutti kolmannella jaksolla 16 pistettä, joka siivitti Kobrat 68-65 johtoon 30 minuutin pelin jälkeen.

Viimeinen jakso kamppailtiin tasaisesti. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus hankkia viimeiset sarjapisteet ennen maaottelutaukoa, mutta lopulta Kobrat oli lopussa terävämpi ja vei voiton lukemin 84-81.

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin 27 pistettä upottanut, Michael Ertel. Ertel sai tukea 17 pisteen Karl Gambleltä ja 15 pisteen Steven Haneylta. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727358&season_id=125119

Iso tason nosto keskiviikon murheellisesta Pyrintö pelistä. Pelattiin erinomaisen hyvä ensimmäinen puoliaika. Kolmannessakin erässä puolustimme kuten haluttiin, mutta KJ Jackson teki kovia koreja toistensa perään. Täytyy päästä videolta katsomaan vielä meidän puolustusta. Se vaikuttaa nopeasti omaan hyökkäämiseen kun aina joutuu hakemaan pallon omasta sukasta.

Pieti Poikola

Harmittava tappio tiukan pelin jälkeen. Kaksi ekaa erää meiltä hyviä, mutta kolmannessa erässä menetettiin ote otteluun. Kobrat heitti kolmoset 50%, mutta ei se siihen kaatunut. Ei vaan toteutettu enää lopussa omaa konseptia. Onnittelut Kobrille!

Eemi Luukkonen

Lahti oli vähän agressiivisempi ja valmiimpi pelin alussa. Lahden 9 hyökkäyslevyä ensimmäisellä puoliajalla oli liikaa. Kolmannella jaksolla korjasimme palloskriinipuolustuksen kuntoon ja saimme hyvän jakson siihen. Tehtiin kovia koreja ja vieraspeliksi erinomainen efortti. Ei voi olla kuin tyytyväinen.