Lahti Basketball koki kauden kolmannen tappion, kun hallitseva Suomen mestari Karhu Basket haki vieraspisteet lukemin 101-81 (42-43).

Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/4223815

Kotijoukkueelta oli edelleen sivussa Devon Thomas ja Roi Byman.

Vauhdikas ensimmäinen puoliaika oli lahtelaisittain erittäin hyvää koripalloa. Lahti Basketball pisti hallitsevan Suomen mestarin koville niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Etenkin kotijoukkueen kaukoheittopeli oli uomissaan. Michael Ertel jatkoi hyviä otteitaan ja pussitti puoliaikaan mennessä 15 pistettä. Lahti Basketballin uusin pelaaja, Steven Haney, näytti myös osaamistaan ja istui joukkueeseen mainiosti. Karhu oli odotetun kova ja pelin intensiteetti oli hurja.

Puoliajalle siirryttiin kotijohdossa 43-42.

Toinen puoliaika muutti täysin ottelun suunnan. Karhu Basketin aggressiivisuus ja huippuunsa viritetty hyökkäys oli liikaa kotijoukkueelle. Karhu Basket pakotti lahtelaiset vaikeisiin heittoihin ja rankaisi armottoman rauhallisesti hyökkäyksessä. Kolmas jakso oli Karhun näytöstä ja se vei kymmenminuuttisen lukemin 28-18. Sama tahti jatkui viimeisellä jaksolla, jonka Karhu vei lukemin 31-20.

Näin ollen loppulukemat kirjattiin Karhu Basketin hyväksi 101-81.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 22 pistettä heittänyt, Michael Ertel. Steven Haney upotti debyytissään 16 pistettä. Karl Gamble taisteli 12 pistettä ja 13 levypalloa. Kapteeni Saarijärvi nakutti 10 pistettä.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727348&season_id=125119

Kova peli jossa Kauhajoki oli juuri se joukkue mitä odotettiinkin. Mielestäni he ovat sarjan paras joukkue. Ekalla puoliajalla heitimme palloa kaukaa hyvin ja pystyimme vastaamaan Karhun intensiteettiin. Lopussa Kauhajoki oli vaan yksinkertaisesti parempi joukkue. Tässä näimme sen tason mille meidän pitää päästä.

Pieti Poikola

Ensimmäiset 25-30min pelasimme hyvin ja näytimme kuinka hyvä joukkue voimme olla. Mutta Kauhajoki myös näytti miksi he ovat hallitseva mestari. Nautin pelaamisesta uuden joukkueen kanssa. Jo ensimmäisistä klipeistä huomasin kuinka kovasti koko joukkue tekee kentällä töitä ja tavoite oli myös itse pelata vähintäänkin yhtä kovaa kun muu joukkue.

Steven Haney


Ensimmäinen puoliaika oli samanlaista tekemistä kun tähänkin asti tällä kaudella vieraspeleissä ja peli tuntui olevan Lahden kontrollissa. Toisella puoliajalla saimme pelin kontrolliin ja penkiltä tuli tärkeitä onnistumisia. Seuraavaan 8 päivään 4 peliä edessä. Tämä oli hyvä aloitus peliputkelle.

Janne Koskimies
PISTETILASTOTLAHTIKAUHAJOKI
Aloitusviisikon pisteet5153
Pisteet penkiltä3048
Suurin pisteputki911
Suurin johto926
Pisteet 3 sek. alueelta2456
Pisteet nopeista hyökkäyksistä106
Pisteet hyökkäyslevypalloista1512
Pisteet vastustajan menetyksistä1521
Johtoaseman muutoksia7
Tasatilanteita3

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun se matkustaa Pyrinnön vieraaksi Tampereelle. Ottelu alkaa Pyynikillä klo18:30 ja sen näyttää tietysti Ruutu.

Kuva: Sellekhanks