Huomenna sunnuntaina Lahti Basketball saa vieraaksi hallitsevan Suomen mestarin Karhu Basketin. Hallitseva mestari on aloittanut kauden kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Karhua työllistää tällä kaudella myös europelit, jotka joukkue on aloittanut hyvin. Karhu on voittanut kaikki kolme europeliä.

Karhun riveistä löytyy laatua. Runko on pysynyt samana ja avainpelaajat Cameron Jones, Lee Skinner, Severi Kaukiainen, Henri Kantonen, Eero Innamaa ja Miikka Marttinen jatkavat oranssipaidoissa. Vahvaa runkoa hankittiin vahvistamaan sentteri, Daniel Dolenc. Kuany Kuany ja Jaye Crockett tukevat mainiosti Karhun aktiivista pelityyliä.

Alkukaudesta Karhun paras pelaaja on ollut, vähemmän yllättäen, Cameron Jones. 16 pistettä ja kuusi syöttöä ovat takuuvarmaa Cameron Jonesia.

Tässä kooste Karhun viimeisestä ottelusta, jossa FIBA Europe Cupissa vastassa oli Sporting CP.

Olemme pitäneet Keskiviikon Sporting-pelin jälkeen yhden ylimääräisen vapaapäivän ennen kuin aloitamme Lahdesta loppurutistuksen ennen maajoukkuetaukoa. Neljä peliä kahdeksaan päivään ja pyrimme kierrättämään paljon pelaajia näissä otteluissa. Lahdella on uusi pelaaja riveissä ja yhdeksän päivää aikaa edellisestä ottelusta, joten he tulevat varmasti valmistautuneina ja kovalla energialla kotikentällään meidän kimppuun. Heidän pelaamisensa on ollut kauden alussa paremmassa kontrollissa pelintekijän loukkaantumisesta huolimatta kuin viime kaudella, josta kertoo mm menetysmäärän selvä lasku.

Janne Koskimies

Kokoonpano: Kokoonpano: Jones (GTD 75%), Kantonen, Dolenc, Suokas, Patterson (GTD 75%), Kaukiainen, Kuany (GTD 25%), Innamaa, Marttinen, Hakamaa (GTD 75%), Crockett (GTD 75%), Skinner (GTD 75%).

Lahti Basketball on saanut hioa kuvioita yhdeksän päivää voitokkaan Nokia pelin jälkeen. Sairastupa on tyhjentynyt mukavasti ja harjoituksissa on ollut ennätysmäärä pelaajia. Vain Devon Thomas miehittää sairastupaa. Nokialla pienen kolhun takia pelin kesken jättänyt Henri Ventoniemi on huomenna kehissä.

Steven Haney saapui Lahteen sunnuntaina on saanut harjoitella uuden joukkueensa kanssa jo liki viikon. Huomenna hieno kotiyleisö pääsee toivottamaan Haneyn tervetulleeksi uuteen kotikaupunkiin.

Tässä vielä Haneyn huippuhetkiä viime kaudelta, jolloin hän edusti BC Nokiaa.

Kauhajoki on Korisliigan suunnannäyttäjä, niin pelillisesti kuin organisaationa. Kauhajoen pelillisestä tasosta kertoo 3-0 aloitus Europe Cupissa. Joukkueesta tekee erinomaisen sen syvyys, pelaajien taso sekä pelaamisen organisointi. Meillä oli onni kohdata Kauhajoki viime kevään playoffseissa. Vaikka olimme vastaantulijoita, saimme ensi käden informaatiota Suomen parhaalta seurajoukkueelta, mitä asioita pitää tehdä paremmin. Olemme yrittäneet siirtää tuosta kokemuksesta asioita tämän kauden pelaamiseemme. Siksikin on hienoa päästä mittaamaan tasoamme kotiyleisön edessä. 

Pieti Poikola

Kokoonpano: Saarijärvi, Ertel, Lähdetniemi, Ventoniemi, Luukkonen, Gamble, Tolonen, Sajantila, Byman, Waxlax, Haney. 

Lahti Basketball vs. Karhu Basket

Sunnuntaina 30.10.2022 klo17:00 Lahti Energia -areena

Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2022-2023-lahti-energia-areena-15889495/

Kuva: Sellekhanks