Lahti Basketball saalisti kauden neljännen voittonsa, kun se kaatoi perjantaina vieraskentällä BC Nokian. Voitto kirjattiin tasaisen taiston jälkeen lukemin 76-74 (36-39).

Vierailija aloitti ottelun väkevästi. Puolustus toimi ja hyökkäys tuotti tarpeeksi laadukkaita heittopaikkoja. Parhaimmillaan Lahti Basketball johti lukemin 18-7, kun Nokia laittoi kirivaihteen päälle ja tuli Johnathan Stoven kolmosella kahden pisteen päähän (18-16) jakson päättyessä.

Toinen jakso noudatti samaa kaavaa. Molemmat joukkueet puolustivat kovaa ja peli oli todella fyysistä. Lahti Basketball onnistui laajalla rintamalla ja etenkin puolustuksen intensiteetti oli kohdillaan.

Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johtaessa 39-36.

Kolmas jakso oli lahtelaisittain erittäin hyvä. Puolustus pakotti BC Nokian menetyksiin ja niistä Pieti Poikolan joukkue pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Puolen kentän hyökkäys toimi myös mukavasti. Ennen viimeistä kymppiä Lahti Basketball johti kahdella pisteellä.

Päätösjakso oli sitten todellista taistelua. Lahti Basketball tuntui olevan koko ajan hieman niskan päällä, mutta sitkeä kotijoukkue ei antanut periksi. Joukkueet taistelivat tasatahtiin lahtelaisten johdon ollessa lähes koko jakson 2-7 pisteen välissä. Lopussa esiin nousivat Erik Sajantila ja Michael Ertel, jotka upotti massiivisen isot kolmoset siivittäen vierailijat karkumatkalle. Eemi Luukkosen kahden onnistuneen vapaaheiton jälkeen viimeisillä sekunneilla eroa lahtelaisten hyväksi oli neljä pistettä. Nokia teki nopean korin, jonka jälkeen Erik Sajantila pelasi erittäin fiksusti pallon nopeasti kentälle ja esti täten BC Nokian aikomuksen rikkoa. Loppulukemat 76-74.

Lahti Basketball pakotti BC Nokian 21 menetykseen. Johtoasema muuttui ottelussa peräti 14 kertaa ja ottelu oli tasan 13 kertaa.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 15 pistettä heittänyt Erik Sajantila. Samaan saldoon ylsi Michael Ertel. Karl Gamble säkitti 13 pistettä. Taustatukea antoi nelikko Waxlax kahdeksan, Lähdetniemi ja Luukkonen seitsemän sekä kapteeni Saarijärvi viisi pistettä. Eetu Lähdetniemi antoi Lahti Basketballille erinomaiset minuutit. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727338&season_id=125119

Se oli sellainen koirapaini. Saimme tehtyä siitä aika lailla meidän näköistä koripalloa. Jos vieraissa haluaa voittaa, niin pitää saada stoppeja. Saimme aika hyvin ne asiat Nokialta pois, jotka halusimme.

Pieti Poikola

Ollut paljon loukkaantumisia ja epäonnea joukkueessa, niin maistui voitto. Taisteltiin ihan loppuun asti. Efortti jokaiselta jätkältä toi voiton.