Lahti Basketball järjesti melkoisen show keskiviikkona Lahti Energia -areenassa. Kotijoukkueen esitys oli kuin vuoristorata, johon mahtui paljon hyvää, mutta myös paljon kyseenalaisia ratkaisuja. Lopulta Erik Sajantilan kylmäpäinen kolmonen toi voiton kotijoukkueelle lukemin 81-79 (46-34).

Lahti Basketballilta sivussa olivat Devon Thomas ja Trejon Jacob. Herrojen tilanteessa lisäinfoa myöhemmin.

Ottelun ensimmäinen jakso oli lahtelaisittain hyvää tekemistä. Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla ja tykitti ensimmäiseen kymppiin 30 pistettä. Michael Ertel löi alkutahdit ja muu joukkue seurasi esimerkkiä. Tilanne ensimmäisen kympin jälkeen 30-20.

Toisella jaksolla Korihait pääsi paremmin otteluun mukaan. Molempien joukkueiden hyökkääminen oli ajoittain vaikeaa, mutta molemmat joukkueet kamppaili kovaa. Puolustuksessa tapahtui paljon hyviä asioita. Eetu Lähdetniemi pelasi miehekkäästi ja viimeisteli yhden ottelun hienoimmista suorituksista. Hyvän puolustuksen jälkeen loistava siirtyminen toiseen päähän, jonka kruunasi voimakas donkki.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen Lahti Basketball johti 46-34.

Puoliajan jälkeen sama tahti jatkui ja kotijoukkue tuntui dominoivan ottelua. Kolmen jakson jälkeen Lahti Basketball johti 68-53.

Viimeinen kymppi tarjosi tunteita laidasta laitaan. Hyviä suorituksia seurasi käsittämättömät menetykset. Vuoristorata vei ottelun siihen pisteeseen, että Korihait hankki ottelun ensimmäisen johdon 10 sekuntia ennen loppua. Hait johti pisteellä, kunnes esiin nousi Erik Sajantila, jonka kolmonen sujahti sukkaan neljä sekuntia ennen loppua. Mikael Aallon viimeinen yritys epäonnistui ja loppulukemat kirjattiin 81-79.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Michael Ertel, joka säkitti 23 pistettä. Erik Sajantila säesti 12 pisteellä, Eemi Luukkonen 11 ja Ricky Waxlax 10 pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727334&season_id=125119

Ajoittain paljon hyvää, mutta sitten kun peli hajoaa niin se hajoaa totaalisesti kummassakin päässä. Me halutaan olla intensiivisiä ja vauhdissa on sitten helppo tehdä virheitä. Kait tässä vain maksetaan nuoren joukkueen oppirahoja.

Pieti Poikola

Ilmeisesti kotiyleisölle pitää aina antaa koko rahan edestä. Alku oli hyvää ja jaksettiin toteuttaa meidän asioita hyvin. Lopussa sorruttiin soveltamaan ja helppoja virheitä tuli paljon. Olisi pitänyt hoitaa tämä matsi paljon helpommin.

Henri Ventoniemi

Onnittelut Lahdelle. Kaksi vahvistusta pois ja silti he esiintyivät hienosti kotiyleisön edessä. Tiesimme että he tulevat agressiivisesti, mutta silti se pääsi yllättämään. Lopussa päästiin kuitenkin pelaamaan voitosta. Neljä tappiota putkeen ja se ei paljon lämmitä että ne on ollut tiukkoja pelejä.