Lahti Basketball koki kauden toisen tappion Korisliigassa, kun vierailija Kataja Basket pisteet lukemin 96-78 (50-28).

Lahti Energia -areenassa kotijoukkuetta kannusti 1235 katsojaa. Suuri kiitos!

Lahti Basketball joutui otteluun ilman Devon Thomasia, Trejon Jacobia, Henri Ventoniemeä ja Roi Bymania. Toive on, että nelikosta kolme pelaa keskiviikkona Korihait ottelussa.

Ottelu alkoi lahtelaisittain murheellisesti. Palloa ei tahdottu saada koriin mistään ja Kataja Basket rankaisi armottomasti. Kotijoukkue onnistui rakentamaan hyviä heittopaikkoja, mutta palloa ei vaan saatu koriin mistään. Katajan peli sen sijaan rullasi mukavasti, kun ”Labassakin” pelannut Tuomas Hirvonen teki kentällä lähes mitä tahtoi. Ensimmäinen kymppi Katajalle 26-10.

Toinen jakso ei tuonut toivottua muutosta Lahti Basketballin otteisiin. Puolustuksen ongelmat korostuivat ja Kataja palloskriineihin perustuva hyökkäys sahasi kotijoukkueen puolustuksen palasiksi. Puoliajalle tukevassa vierasjohdossa 50-28.

Kataja jatkoi vahvasti myös puoliajan jälkeen. Petri Virtasen suojatit liikuttivat palloa maltillisesti ja se tuotti helppoja koreja. Kataja 2-pisteen heittojen onnistumisprosentti oli huikea, 68%, ja kolmosen, 43%.

30 minuutin pelin jälkeen Kataja johti 76-47.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue sai Michael Ertelin johdolla kirin aikaan. Kirittävää vain oli sen verran paljon, että aika riittänyt. Lopputulos Katajan hyväksi 96-78.

Kotijoukkueen paras pelaaja oli raivokkaasti taistellut, Michael Ertel. Takemies upotti 26 pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi viisi syöttöä. Karl Gamble viimeisteli 19 pistettä ja otti 10 levypalloa. Arttu Saarijärvi ylsi 12 pisteeseen. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727330&season_id=125119

Onnittelut Katajalle. He olivat intensiivisin joukkue, jota ollaan tällä kaudella kohdattu. Ansaitsivat kyllä voittonsa. Me tehtiin asioita sinne päin ja Kataja rokotti niistä. Oltiin pitkään aika kovassa ”karusellissa.” Meidän nuoret pelaajat taistelivat kuitenkin loppuun asti ja se on tärkeintä kun katsotaan kautta eteenpäin.

Pieti Poikola

Vähän liikaa ongelmia palloskriinipuolustuksen kanssa, josta vastustaja sai liikaa helppoja kuppeja. Oltiin myöhässä ja missattiin hyvistä korintekopaikasta ja sitten peli repesi. Viimeiset 15min pelattiin omaa peliä. Sillä tavalla halutaan pelata loppukausi. Hienoa päästä aloittamaan oma kausi hienon kotiyleisön edessä.

Eetu Lähdetniemi

Oli hieno nähdä miten jätkät tulivat tähän otteluun. Siinä on usein sudenkuoppa, kun vastustajalta puuttuu tärkeitä pelaajia. 27 minuuttia meiltä erittäin kurinalaista tekemistä. Tässä sarjassa vierasvoitot aina arvokkaita ja mielellään otetaan 2 pinnaa tästä!