Lahti Basketball muutti kurssin nopeasti harmittavan Kouvot tappion jälkeen. Pieti Poikolan ryhmä haki vieraspisteet kauden kahdella voitolla aloittaneelta KTP Basketilta lukemin 102-84 (56-49). Michael Ertel järjesti huikean heitto-shown ja säkitti ensimmäiset yhdeksän heittoa. Lopulta ”guy from Indiana” upotti 33 pistettä.

Steveco Areenassa vastakkain oli kaksi todella vauhdikasta joukkuetta. Heti ottelun alusta lähtien oli selvää, että tempo tulee olemaan hurja. Ensimmäisellä jaksolla molempien joukkueiden puolustuspelissä oli toivomisen varaa, mutta toisaalta molemmat joukkueet hyökkäsivät laadukkaasti. Ensimmäisen jakson Lahti Basketball hahmo oli kahdeksan pistettä heittänyt Ricky Waxlax. Tilanne ensimmäisen kympin jälkeen lahtelaisten eduksi 28-24.

Toinen neljännes oli sitten Michael Ertelin näytöstä. Ertel viimeisteli puoliaikaan mennessä 23 pistettä täydellisellä heittopelillä. Lahti Basketball hallitsi ottelua, mutta KTP pysyi mukana hyökkäyslevypallojen avulla. Ertel-shown siivittämänä puoliajalle Lahti Basketballin komennossa 56-49.

Toisella puoliajalla Lahti Basketball pelasi erittäin kypsästi onnistuen laajalla rintamalla. Jan-Viljam Homanen naulasi kolmannella jaksolla todella kovia heittoja. Hienosti onnistuivat myös Karl Gamble, Eemi Luukkonen ja Arttu Saarijärvi. Devon Thomas keskittyi täysin pelinrakentamiseen ja otti koko ottelussa vain yhden heiton. Toisella puoliajalla vierasjoukkue menetti pallon vain kerran ja marssi voittoon lukemin 102-84.

Lahti Basketballin MVP oli huikean ottelun pelannut, Michael Ertel. Ertel heitti 33 pistettä, otti neljä levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä. Karl Gamble pelasi parhaan ottelunsa Lahti Basketballin paidassa ja kirjautti tupla-tuplan, 16 pistettä ja 10 levypalloa. Eemi Luukkonen onnistui 12 pisteen edestä, kuten myös Ricky Waxlax. Jan-Viljam Homanen nakutti ensimmäiset yhdeksän pistettä Korisliiga-urallaan. Devon Thomas jakoi seitsemän syöttöä, kuten myös sentteri Henri Ventoniemi.

Olen viihtynyt hyvin Suomessa ja pidän Korisliigan fyysisyydestä ja vauhdikkaasta pelistä. Omassa pelissäni on vielä kasvukipuja, mutta se on menossa parempaan suuntaan. Yritimme lähteä otteluun ilman stressiä vaikka hävisimmekin edellisen ottelun. Nyt saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan kenttää tehokkaasta, se on sitä meidän pelitapaa. Siinä oli ottelun ratkaisu.

Michael Ertel

Voittoon pitää olla aina tyytyväinen ja varsinkin tänään kun katsotaan siihen miten joukkue otti opiksi Kouvot pelin tappiosta. Tavoite oli tulla peliin rennolla otteella ja pelata edellistä ottelua laajemmalla rotaatiolla ja se oli yksi avain pirteään esitykseemme. Alkukauteen kuuluun tason vaihtelu ja tämä oli kolmas peli kuuteen päivään, joten ei ne vaihtelut huolestuta.