Lahti Basketball ja Henri Ventoniemi,26, sekä Ricky Waxlax,22, ovat sopineet molempien herrojen sopimuksessa olleen optiovuoden käyttämisestä. Näin ollen molemmat pelaajat aloittava jo kolmannen kauden Lahti Basketballin riveissä.

Mennyt kausi oli Ricky Waxlaxin nuoren Korisliiga-uran paras. Hän tehtaili 22 minuutin peliajalla keskimäärin 9.6 pistettä ja otti 2.1 levypalloa. Puolustuksessa Malmin Superkoriksen kasvatti on jo vuosia ollut liigan ehdotonta eliittiä. Pyrintöä vastaan lokakuussa syntyi oma Korisliigan piste-ennätys, 26.

Sentteri Henri Ventoniemi kärsi menneellä kaudella loukkaantumisista ja pelasi vain 16 ottelua. Niissä syntyi tehot 6.4 pistettä ja 4.4 levypalloa.

”Venden” viime kausi jäi rikkonaiseksi loukkaantumisen takia. Fysiikkapainotteinen kesäharjoittelu Markus Kanganvierin johdolla on todella tärkeää valmistamaan paluu takaisin parketille mahdollisimman lähellä täyttä kuntoa ja myös fyysisiä ominaisuuksia kehittäen.
Henri tulee olemaan paljon vartijana kummassakin päässä kenttää. Työstämme kesällä ja pelikauden aika paljon hänen 1vs1-pelaamistaan postista. Tulemme juoksemaan hänen kauttaan palloscreeniä sekä tyhjennyspelejä sisään. Sieltä saamme korkean odotusarvon heittojen ohella vapauttavia syöttöjä. Tämä tuo tasapainoa ja syvyyttä pelaamiseemme.
Se, että Vende päätti käyttää option meidän kanssamme, auttaa arvostamaan toimintaamme. Meidän vastuulla on tarjota paras mahdollinen harjoitteluympäristö ja kokonaisvaltainen valmennus.


Ricky otti viime kaudella isoja askelia kohti Korisliigan eliittiä kummassakin päässä kenttää. Jatkamme ensi kaudella hänen takamiestaitojensa kehittämistä. Se tarkoittaa viimeistelyä, palloscreenin käyttämistä, syöttämistä sekä johtajuutta.
Ricky on jo nyt yksi sarjan parhaista pallollisen puolustajista. Haluamme auttaa Rickyä mahdollisimman kokonaisvaltaiseksi puolustuspelaajaksi. Se puolestaan auttaa joukkueettamme intensiivisemmäksi koko kentän joukkueeksi.
Ricky on ansainnut paikkansa LaBa-fanien sydämissä. On hienoa päästä jatkamaan työtä hänen kanssaan!

Päävalmentaja Pieti Poikola

Lahti Basketballilla on sopimukset Henri Ventoniemen, Ricky Waxlaxin, Eemi Luukkosen, Arttu Saarijärven, Erik Sajantilan ja Michael Ertelin kanssa.

Lisää sopimusuutisia myöhemmin tällä viikolla.

Kuva: Sellekhanks