Helsinki Seagulls ja Lahti Basketball tarjosivat katsojille vauhdikkaan iltapuhteen keskiviikkona Korisliigassa. Tiukkojen vaiheiden jälkeen Seagulls oli lopulta parempi lukemin 87-81 (39-39).

Lahti Basketballin riveistä puuttui kapteeni Arttu Saarijärvi, Henri Ventoniemi ja uusin vahvistus Chauncey Collins.

Ensimmäinen jakso povasi lahtelaisille vaikeaa peliä. Lahti Basketballin hyökkäys oli tahmeaa ja Seagulls taas kierrätti palloa näyttävästi. 10 minuutin jälkeen kotijoukkue Seagulls johti 25-12.

Toisella kympillä ottelussa tapahtui suuri muutos. Lahti Basketball alkoi kuromaan Gullsin johtoa kiinni Chris Clarken johdolla. Puoliajalle joukkueet saattelevan summerin soidessa Clarke upotti vaikea kolmosen ja taululla komeili tasalukemat 39-39.

Kolmannella jaksolla Seagulls oli lievästi niskan päällä, mutta Lahti Basketball ei antanut periksi. Ricky Waxlax, Erik Sajantila, Chris Clarke ja Antonio Ballard pitivät vierailijat pelissä mukana. Kolmen jakson jälkeen tilanne Seagullsin hyväksi 64-59.

Viimeisellä jaksolla Seagulls näytti jo karkaavan voittoon, kun tilanne oli 82-69 kuuden minuutin pelin jälkeen. Lahti Basketball ei kuitenkaan antanut periksi. Khalil Iverson heitti kaksi kolmosta ja toi vierailijat peliin mukaan. Lopussa Seagulls hermoili yllättävän paljon, mutta lopulta piti pintansa lukemin 87-81.

Lahtelaisten paras pelaaja oli Chris Clarke, joka upotti 18 pistettä ja otti seitsemän levypalloa. Antonio Ballard murjoi 15 pistettä ja otti 10 levypalloa. Ricky Waxlax heitti vanhassa kotisalissa 13 pisttä, Khalil Iverson 12 ja Eemi Luukkonen 10.

Tänään meillä kesti ensimmäiset kymmenen minuuttia, että tajuttiin alkaa pelaamaan. Toinen puoliaika pelattiin hyvällä efortilla, mutta kokenut Seagulls rokotti meitä pienistä virheistä, joka ratkaisi tänään pelin.”, kommentoi Pieti Poikola.

Pelattiin tänään hyvin, mutta pienet virheet ratkaisivat tänään pelin. Uskon että tämä peli teki meille hyvää ja mentiin oikeaan suuntaan, joka tulee varmasti palkitsemaan tulevissa peleissä”, tuumi Ricky Waxlax.

Tänään nähtiin kahden väsyneen joukkueen kamppailu, joka onneksi kääntyi tänään meidän hyväksi. Ei se kaunista ollut, mutta olen erittäin ylpeä koko joukkueesta, joka tämän vaikean jakson jälkeen haki tänään hienon voiton, joka tekee hyvää kaikille”, iloitsi Jussi Laakso.