Lahti Basketball palasi maaottelutauolta voitokkaasti, kun se kaatoi vieraskentällä Kobrat Lapualta lukemin 91-84 (41-42). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3989829

Ottelu alkoi lahtelaisittain mahdollisimman huonolla tavalla. Kotijoukkue Kobrat nykäisi hetkessä tukevan johdon ja oli parhaimmillaan jo 14 pisteen karkumatkalla. Jakson loppua kohti Lahti Basketball pääsi paremmin otteluun mukaan ja kavensi tilanteeksi ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen 25-17 kotijoukkueen hyväksi.

Toisella jaksolla Lahti Basketball pelasi ensimmäiset viisi minuuttia erittäin mallikkaasti. Debyyttinsä Lahti Basketballin riveissä tehnyt Zack Bryant osoitti heti olevansa oiva vahvistus Pieti Poikolan ryhmään. Nopea takamies on kova puolustaja ja hyökkäyksessä liukas pideltävä. Ensimmäisen puoliajan parhaat Lahti Basketball pelaajat olivat Arttu Saarijärvi, Erik Sajantila ja Antonio Ballard. Puoliajalla kotijoukkue Kobrat johti vielä lukemin 42-41.

Kolmas jakso oli sitten täysin Lahti Basketballin näytöstä. Se takoi kymmeneen minuuttiin 33 pistettä, kun kotijoukkue Kobrat jäi 16. Kolmannella jaksolla lahtelaisten peli toimi moitteettomasti ja yhteispeli näytti yllättävän sulavalta, vaikka uusi pelaaja oli juuri liittynyt joukkueeseen. Bryant johti orkesteria, kun Lahti Basketball karkasi 74-58 johtoon.

Viimeisellä jaksolla Kobrat otti käyttöön paikkapuolustuksen, joka sekoitti Lahti Basketballin kuviot hetkeksi. Kotijoukkue kuroi eroa hiljalleen kiinni, mutta siitä huolimatta vierasvoitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Lopputulos 91-84.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin Antonio Ballard, joka tehtaili 16 pistettä ja otti 14 levypalloa. Zack Bryantin debyytti oli vakuuttava: 26 pistettä, viisi syöttöä ja neljä levypalloa. Erik Sajantilan heittokäsi oli myös kuumana ja se tuotti 19 pistettä. Kapteeni Arttu Saarijärvi nakutti 10 pojoa. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511613&season_id=121331

Alku hankalaa. Ei tehty sitä mitä oltiin suunniteltu. Saatiin kuitenkin se jälkeen oma peli käyntiin. Tultiin koko joukkueen voimin voittoon”, kommentoi Pieti Poikola.

Aloitettiin hyvin. Sitten meille tuli musta hetki. Sen jälkeen meillä loppui pallon liike. Lahti pääsi juoksemaan liikaa nopeita hyökkäyksiä meidän menetyksistä”, tuumi Ville Turja