Lahti Basketball saa keskiviikkona vieraaksi sarjassa toisena olevan Karhu Basketin. Janne Koskimiehen valmentama Karhu Basket on kaudella kärsinyt vain yhden tappion, joka tuli Helsinki Seagullsin vieraana. Karhu Basketin saldo on yhdeksän voittoa ja yksi tappio.

Katso tästä Karhu Basket vs. Kataja Basket ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/3977502

Karhu Basketin riveistä löytyy tukku mielenkiintoisia pelaajia. Karhu kokoonpano on todella tasainen ja kirkkaimpana tähtenä tuikkii Cameron Jones. Takamiehenä viihtyvä Jones valittiin lokakuun kuukauden pelaajaksi. Tyylikäs takamies operoi noin 16 pisteen, viiden levypallon ja neljän syötön tehoilla. Rene Rougeau tukee 14 pisteen ja seitsemän levypallon edestä. Takamies Henri Kantonen antaa Karhulle 12.7 ottelua kohden. Tsekistä Suomeen siirtynyt Lee Skinner on naputtanut 12.4 pistettä ja 7.6 levypalloa ottelua kohden. Karhun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=25&season_id=121331

Karhun pelityyli on tällä kaudella todella aggressiivinen ja joukkue tulee todella kovaa päälle etenkin otteluiden alussa. Moni Karhun peli on ollut ohi jo ensimmäisen kympin jälkeen.

Lahti Basketball pelasi kauden huonoimman ottelun lauantaina Uudessakaupungissa. 25 menetystä ja heikko heittopeli olivat resepti tappioon. Joukkue on nyt pelannut 10 ottelua, joista voittoja on viisi. Admon Gilder palasi kentälle lauantaina. Khalil Iversonin ei saanut pelilupaa lauantain peliin, mutta keskiviikkona hän pääsee irti.

Kauhajoki tekee upeaa työtä ja vie koko Korisliigaa kohti Euroopan kärkeä. Monessa paikassa valitetaan olosuhteista, mutta Kauhajoelle keskitytään valittamisen sijaan tekemiseen. Myös joukkue on kasattu vastaavalla mentaliteetilla. Vain loistava on riittävän hyvää. Jo aiemmin Korisliigassa loistaneita pelaajia on täydennetty parilla täsmähankinnalla. Kirsikkana kakussa on erinomainen valmennus. Mikäli emme pysty parantamaan huomattavasti edellisistä peleistä, Kauhajoki donkkaa Suurhallin raudat solmuun. Haluamme säästää hallimme miellyttävien vahtimestareiden taakkaa, tulemme tekemään ryhdin kohotuksen ja aiomme haastaa Karhut tosissaan”, kommentoi Pieti Poikola.

Kokoonpano: Saarijärvi, Gilder, Ahola, Luukkonen, Karvonen, Sajantila, Waxlax, Bärlund (GTD), Ballard, Iverson.

”Viimeinen viikko ennen maajoukkuetaukoa ja nyt pitää vaan jaksaa puristaa loppuun asti. Mielenkiintoa tähän peliin tuo lisää se, että joukkueiden pelaamisessa on osittain samoja elementtejä. Lahdella on uusien pelaajien myötä kasassa erittäin fyysiseen koripalloon kykenevä joukkue. Meidän kamppailupelaamisen pitää olla keskiviikkona korkealla tasolla” pohti Janne Koskimies.

Kokoonpano: Jones, Rougeau, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%, Marttinen.

JOUKKUETILASTOTLAHTIKAUHAJOKI
Pisteet#9 80.2#5 87.6
Levypallot#3 40.6#2 41.3
Syötöt#9 16.1#3 19.4
Tehokkuus#9 83.3#2 109.3
Vapaaheitto-%#11 67.6#3 78.3
2P heitto-%#10 50.6#3 57.3
3P heitto-%#11 30.3#9 31.9
Hyök. levypallot#3 13.8#2 14.8
Puol. levypallot#4 26.8#6 26.5
Riistot#4 8.6#7 7.9
Torjunnat#3 3.1#5 2.7
Menetykset#1 18.5#12 9.9

Lahti Basketball vs. Karhu Basket

17.11.2021 klo18:30 Lahti Energia -areena

Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2021-2022-korisliiga-lahti-energia-areena-14092234/

Kuva: Sellekhanks