Lahti Basketball on solminut vuoden jatkosopimuksen, Ali Aholan, 26, kanssa. Ahola aloittaa jo seitsemännen kauden Lahti Basketballin riveissä. Viime kaudella esiintyi 26 ottelussa ja viimeisteli 3.3 pistettä ottelua kohden.

”Ali on ollut mukana jokaisena vuotena LaBan historiassa, joten hän edustaa todellista jatkuvuutta. Myös hänen pelaamisensa sopii täydellisesti identiteettiimme. Ali on loistava pallollisen puolustaja, joka pystyy laittamaan kaikille sarjan takamiehille painetta koko kentällä. Hän tuo joukkueelle irtopalloja ja voitettuja kamppailutilanteita, jotka kaikki eivät näy tilastoissa. Viime kaudella Ali oli käynnistämässä kiriämme useassa ottelussa ja ilman häntä voittosuhteemme ei välttämättä olisi ollut runkosarjassa positiivinen.

Ensi kaudella täsmennämme kaikkien pelaajiemme roolitusta ja viemme myös harjoittelua entistäkin yksilöllisemmäksi. Alille on helppo sovittaa rooli hyökkäyksen käynnistäjänä. Ali on viime kauden prosenttiaan parempi kaukoheittäjä. Uskon, että tilastollisestikin hänen pelaamisensa menee tulevalla kaudella eteenpäin.

Ali on todella pyyteetöön harjoittelija ja älykäs pelaaja. Ne ovat omaisuuksia, jotka tekevät päivittäisestä tekemisestämme laadukkaampaa ja ympäristöstämme kehittävämmän”, kommentoi Lahti Basketball pääävalmentaja Pieti Poikola.

Ali Ahola

Pituus: 185

Paino: 82

Kasvattajaseura: Namika Lahti juniori

Pelipaikka: Pelintekijä

Pelinumero: 30

IG: @alipennala

Alin tilastoihin tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/pelaaja/?season_id=119175&player_id=4130483

Lahti Basketballilla on sopimukset Ali Aholan, Ville Karvosen, Henri Ventoniemen, Brandon Peelin, Chris Clarken, Ricky Waxlaxin, Erik Sajantilan, Roi Bymanin ja Eemi Luukkosen kanssa. Joukkuetta valmentaa Pieti Poikola ja Tom Cooman.