Neljä ottelua, neljä tappiota samalla kaavalla. Huikeaa taistelua, jonka Vilpas kääntää lopussa voitoksi. Niin kävi myös lauantaina joukkueiden neljännessä kohtaamisessa. Vilpas vie voiton lukemin 92-87 (40-42).

Lahti Basketball aloitti ottelun todella vahvasti Wayne McCulloughin johdolla. Vilpas sai ensimmäisellä kympillä kasaan vain 13 pistettä, kun Lahti Basketball säkitti 22. Kotijoukkueen puolustus oli ensimmäisellä jaksolla rautaa.

Toisella jaksolla Vilpas pääsi paremmin otteluun mukaan. Kokenut vierailija malttoi liikuttaa palloa ja löysi vapaan viimeistelijän. Toisella jaksolla kotijoukkueen näkyvimmät pelaajat olivat Brandon Peel ja Nijal Pearson. Puoliajalle kotijohdossa 42-40.

Kolmannella kympillä näytti siltä, että Vilpas karkaa. Lahti Basketball epäonnistui helpoissa viimeistelyissä, kun Vilpas viimeistä tehokkaasti. Vieraiden Myles Stephens rynni korille todella päättäväisesti. Lahti Basketball kuitenkin kamppaili itsensä takaisin peliin ja viimeisen tauolle lähdettiin vierasjohdossa 69-67.

Sama kaava päti myös viimeisellä jaksolla. Vilpas näytti karkaavan ja johti pahimmillaan jo 12 pistettä. Lahti Basketball ei luovuttanut ja taisteli itsensä tasoihin ottelun lopussa. Viimeisellä minuutilla ottelun ollessa tasan, Jeremiah Wood möyri itsensä korille ja häntä jouduttiin rikkomaan. Kokenut pelimies upotti molemmat heitot ja vei Vilppaan kahden pisteen johtoon. Lahti Basketball pelasi pallon Nijal Pearsonille, jonka haastettu heitto meni ohi. Loppu oli kosmetiikkaa. Voitto Vilppaalle lukemin 92-87 ja ottelusarja suoraan 4-0.

4-0 on numerot ja tulos ja se kertoo sen että Salo ansaitsi täysin mennä jatkoon tästä sarjasta. Pirullinen hävitä 0-4, mutta toisaalta paljon enemmän mulle merkitsee mitä tuolla kentällä tapahtui. Puhutaan prosessista, jossa valtaosa joukkueesta jatkaa ensi kaudelle. Me tehtiin tästä kuitenkin sarja. Meidän pelaajat ainakin näki miksi vastustajan pelaajat on pelannut kovalla kansainvälisellä tasolla. Pystyimme kuitenkin vastaamaan siihen joka pelissä. Henri pärjäsi todella hienosti 1 vs 1 Woodia vastaan”, kommentoi pettynyt, Pieti Poikola.

Huonon alun jälkeen peli ratkesi meidän parantuneeseen puolustukseen sekä meidän uskoon ja luottoon että osataan kyllä pelata ja voittaa. Lopussa kun Lahti tuli melkein tasoihin niin en ollut täysin varma että kääntyykö enää. Mutta kääntyi onneksi. Kiitos Lahti Basketball hienosta sarjasta”, kommentoi Vilppaan, Sami Toiviainen.

Sattuu hävitä sarja 4-0 vaikka jokainen peli oli tiukka. Pakko antaa Salolle krediittiä siitä että emme antaneet heille yhtään voittoa vaan he ottivat niistä jokaisen. Haluan kiittää vielä Lahtea ja Pietiä että sain vastuuta ja luottoa heti ensimmäisestä päivästä lähtien”, tuumi koriseppo, Nijal Pearson.

Tosi hyvät fiilikset. Kaikki kunnia ja kiitos Lahdelle kovasta sarjasta. Pitää olla kiitollinen että selvittiin neljässä pelissä. Hieno sarja. Nyt palautellaan välieriin”, kommentoi Vilppaan, Riku Laine.

Lahti Basketballin Giganti Lahti MVP oli Wayne McCullough, joka upotti 19 pistettä. Nijal Pearson heitti 18 ja Brandon Peel 16. Ricky Waxlax naulasi 11 pistettä ja Brandon Myer säesti 10 pisteellä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5408787&season_id=119175

PISTETILASTOTLAHTIVILPAS
Aloitusviisikon pisteet7252
Pisteet penkiltä1540
Suurin pisteputki1416
Suurin johto1514
Pisteet 3 sek. alueelta3244
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1210
Pisteet hyökkäyslevypalloista1421
Pisteet vastustajan menetyksistä2522
Johtoaseman muutoksia1
Tasatilanteita3

Kuva: Sellekhanks