Lahti Basketball ja Salon Vilpas tarjosivat viidettä koko rahalla, kun joukkueet kohtasi puolivälierä sarjan toisessa ottelussa. Vilpas vei lopulta voiton lukemin 99-97 (42-43), kun Brandon Myerin viimeisen sekunnin heitto pomppasi raudasta ulos. Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3811890

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla. Vilpas vei ja Lahti Basketball vikisi. Tilanne oli muutaman minuutin jälkeen Vilppaan hyväksi 21-5. Mutta Pieti Poikolan ryhmä ei lannistunut. Kotijoukkue aloitti sellaisen näytöksen, jossa lahtelaisten potentiaali tuli esille. Puolustus oli rautaa ja se aiheutti suuria vaikeuksia kokeneelle Vilppaan joukkueelle. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen Vilppaalle 23-16.

Sama tahti jatkui toisella jaksolla. Lahti Basketballin aggressiivinen puolustus jatkui ja tunteet alkoivat olla pinnassa. Tuomarilinja puhutti ensimmäisellä puoliajalla Vilppaan leirissä, sillä joukkue ei saanut koko puoliajalla yhtään vapaaheittoa. Puoliajalle siirryttiin Lahti Basketballin johtaessa 43-42.

Puoliajan jälkeen nähtiin Brandon Peel show. Laituri upotti ensin kolmosen, sitten kaksi pistettä hyökkäyslevypallosta ja sen jälkeen uskomattoman donkin yli järkälemäisen Jeremiah Woodin. Katso donkki tästä: https://www.ruutu.fi/video/3811842 Vielä kermaksi kakun päälle, Peel upotti kolmosen. Lahti Basketball johti parhaimmillaan 15 pisteellä. Sitten alkoi Vilppaan kiri. Mikko Koivisto upotti todella kovia kolmosia ja hämmentäjä Nenonen seurasi Koiviston esimerkkiä. Ennen jakson loppua Vilpas oli kirinyt eroon neljään pisteeseen 70-66. Ensimmäisellä puoliajalla Vilpas ei vapaaheittoja saanut, mutta se korjaantui kolmannella jaksolla.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketballille osui synkkä muutaman minuutin jakso. Joukkue menetti pallon tai sortui huonoon heittoon ja Vilpas rankaisi. Lopussa Nijal Pearson ja Wayne McCullough toivat lahtelaiset pisteen päähän, mutta tällä kertaa eväät eivät voittoon asti riittäneet. Vilpas vei voiton lukemin 99-97 ja ottelusarjan salolaisille 2-0.

Kotijoukkueen Gigantti Lahti MVP oli 30 pistettä heittänyt, Nijal Pearson. Wayne McCullough nakutti 25 ja Brandon Peel 20. Ottelun tilastoihin tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5408775&season_id=119175

Tämä oli semmoista pudotuspelikorista, jossa on kiva olla mukana. Tämmöistä sen pitää olla kun kamppaillaan pääsystä korisliigan välieriin. Tää on nyt se Salo mihin meidän pitää pystyä vastaamaan. Seuraava matsi meidän pitää pystyä klaaraamaan ja sitten sarja on taas auki”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

” Todella kovaa vääntöä. Ensimmäiset 5-6min oli meidän näytöstä, mutta sitten Lahti tuli mukaan taistoon. Meidän keskittyminen meni ajoittain vääriin asioihin. Mulla ja Pietillä varmasti paljon videoita katsottavana”, kommentoi Vilppaan päävalmentaja, Sami Toiviainen.

PISTETILASTOTLAHTIVILPAS
Aloitusviisikon pisteet8663
Pisteet penkiltä1136
Suurin pisteputki1810
Suurin johto1516
Pisteet 3 sek. alueelta3640
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1813
Pisteet hyökkäyslevypalloista1312
Pisteet vastustajan menetyksistä3025
Johtoaseman muutoksia4
Tasatilanteita3

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina Salossa ja neljäs ottelu lauantaina Lahdessa.