Lahti Basketball ja Salon Vilpas aloittivat pudotuspelisarjan lauantaina Salossa. Lahti Basketballin kiri ei aivan riittänyt ja kotijoukkue Vilpas vei sarjan ensimmäisen ottelun lukemin 86-79 (44-32). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3810814

Lahti Basketballin vaikein jakso osui ottelun alkuun. Ensimmäiset minuutit taisteltiin tasaisesti, mutta sitten Vilppaan takamies Deondre Parks Jr nakutti nopealla tahdilla 11 pistettä ja siivitti kotijoukkueen karkumatkalle. Ensimmäinen jakso Vilppaalle lukemin 25-13.

Toisella jaksolla Lahti Basketball sai pelistä kiinni hieman paremmin. Hyökkäys oli edelleen vaikeaa, mutta Nijal Pearson piti vierailijat ottelussa mukana. Juuri ennen puoliaikaa Pearson upotti kakkosen, jossa häntä rikottiin. Vapari sisään ja puoliajalle. lukemissa 44-32.

Kolmannella jaksolla Lahti Basketballin hyökkäys parani huomattavasti. Joukkue pääsi juoksemaan paremmin ja sai myös muutaman kaukoheiton sisään. Vilpas iski takaisin samalla mitalla ja 30 minuutin pelin jälkeen Vilpas johti lukemin 71-58.

Neljäs kymppi oli sitten lahtelaisittain paras. Nijal Pearson heilutti tahtipuikkoa, kun Lahti Basketball lähti kirimään kotijohtoa kiinni. Parhaassa kiri vaiheessa Lahti Basketball sortui kuitenkin huolimattomiin menetyksiin ja kehnoon osumatarkkuuteen vapaaheittoviivalta ja kaaren takaa. Vilpas vei ensimmäisen kohtaamisen lukemin 86-79.

Ottelun yksi suurimmista ratkaisusta nähtiin heittopelissä. Lahti Basketball heitti 12 vapaaheittoa ohi ja kaukoheitoista vain viisi 25 yrityksestä meni sisään. Ensimmäisellä puoliajalla Vilpas vei liikaa levypalloja, mutta lahtelaisittain tämä osa-alue parani toisella puolella. Henri Ventoniemi teki loistavaa työtä erinomaisen sentterin, Jeremiah Woodin kanssa. Wood viimeisteli vain seitsemän pistettä.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli 27 pistettä heittänyt, Nijal Pearson. Pearson jakoi myös kuusi syöttöä ja nappasi viisi levypalloa. Brandon Peel säesti 14 pisteen ja Wayne McCullough 12 pisteen edestä. Henri Ventoniemi taisteli yhdeksän pistettä ja kaappasi 11 levypalloa.

Alku oli huono. Oli tarkoitus tehdä selväksi, ettei meitä vastaan ole kiva pelata. Ei riittänyt tänään. Kokeneita kettuja vastassa ja täytyy vaan pelata fiksummin. Tuomarilinja välillä turhautti”, kommentoi Lahti Basketballin, Ville Karvonen.

Joukkueet kohtaavat toisen kerran maanantaina Lahdessa. Kannatusliput ovat myynnissä https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2020-2021-korisliiga-lahti-energia-areena-13624419/

Kuva: Sellekhanks