Lauantaina varmistui yksi merkittävä saavutus Lahti Basketballin nuoressa seurahistoriassa. Pieti Poikolan ryhmä kaatoi niin ikään pudotuspelipaikasta taistelevan Joensuun Katajan lukemin 85-78 (40-32). Voitto tarkoitti sitä, että Lahti Basketball pelaa Korisliigan pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa. Lahtelaiset kohtaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Salon Vilppaan.

Ottelu alkoi lahtelaisittain samalla kaavalla kuin surullinen kotiottelu KTP:tä vastaan. Puolustus toimi, mutta kaukoheittopeli ontui. Joukkueet etenivät tasatahtiin lukemiin 12-12, kunnes kotijoukkue nykäisi. Kotijoukkueen hyvää hetkeä tuki Lahti Basketballin huolimattomat menetykset. Ensimmäisen jakson jälkeen Kataja johti 19-12.

Toisella jaksolla Lahti Basketball sai myös hyökkäyksen rullaamaan. Se takoi jaksolla 28 pistettä, kun Kataja hyytyi 13. Ali Aholan kolmonen avasi ketsuppi pullon ja heti Aholan heiton perään oli Nijal Pearsonin vuoro onnistua kaaren takaa. Pieti Poikolan ryhmä puolusti antaumuksella ja teki Katajan pelaamisesta haastavaa. Puoliajalle lukemissa 40-32.

Kolmas jakso oli sitten taas kotijoukkueen. Petri Virtasen ryhmä sai hengen päälle ja muutama kaukoheitto nosti tunnelmaa. Kiri vaiheessa näkyi se Katajan joukkueessa piilevä potentiaali. Ryhmästä löytyy runsaasti laadukkaita pelaajia. Ennen viimeistä kymppiä Kataja johti 60-59.

Viimeisellä jaksolla oli tarjolla sankarin viitta, sillä molemmat joukkueet olisivat voitolla varmistaneet paikkansa kauden huipennuksessa. Joukkueet etenivät tasatahtia, joskin Lahti Basketball oli koko ajan muutaman pisteen johdossa. Lahti Basketballin Nijal Pearson nakutti viimeisellä jaksolla 15 pistettä ja uiskenteli keskelle Katajan puolustusta matkalla vastustamattomiin lay uppeihin. Lopulta lahtelaisten kädet nousivat ilmaan numeroin voiton kunniaksi. Loppulukemat 85-78.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli 26 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä tehtaillut, Nijal Pearson. Huikean ottelun pelasi myös sentteri, Henri Ventoniemi. Ventoniemi upotti kaikki kahdeksan heittoa matkalla 18 pisteen iltapuhteeseen. Hyppysiin tarttui myös 11 levypalloa. Brandon Peel oli myös mies paikallaan: 13 pistettä, 11 levypalloa ja kuusi syöttöä. Aloitusviisikossa ollut Ali Ahola puolusti antaumuksella ja haki kuusi isoa levypalloa neljän pisteen lisäksi. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5255607&season_id=119175

Ensimmäisenä haluan onnitella Lahden organisaatiota playoffpaikasta. Siellä on tehty kovasti hyvää työtä ja sai itse tulla ikään kuin valmiiseen pöytään. Tänään oltiin koko peli hyvin läsnä ja Kataja oli myös tänään oikein hyvä, niin se tekee tästä hienon voiton”, kommentoi voittajien päävalmentaja, Pieti Poikola.

Puolustuksesta puuttui valppaus. Kun puolustetaan hyvin ja vaikea heitto lähtee ilmaan, niin selkä ei saa suoristua, tämä kuitenkin näkyi tänään levypallotilastoissa. Tänään käsitellään tämä tappio ja huomenna klo 11 katseet suunnataan Kobrat peliin”, kommentoi legendaarinen Kataja-koutsi, Petri Virtanen.