Lahti Basketball ja Kouvot tarjosivat vauhdikkaan Korisliigan kamppailun keskiviikkona Lahti Energia -areenassa. Alussa näytti, että Lahti Basketball rullaa helppoon voittoon, mutta Tuomas Hirvosen johtama Kouvot ei luovuttanut. Viimeisen jakson rutistuksella Lahti Basketball vei voiton lukemin 99-82 (52-39).

Ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3798566

Lahtelaisittain iloisin uutinen oli kapteeni Vesa Mäkäläisen paluu parketille. Mäkäläinen viihtyi parketilla kuusi minuuttia ja upotti kolme pistettä.

Lahti Basketball aloitti ottelun vauhdilla. Kouvojen puolustus antoi lahtelaisille kaukoheittoja ja kotijoukkue ei epäröinyt heittää. Ensimmäisen jakson aikana Pieti Poikolan ryhmä yritti 13 kertaa kaaren takaa ja onnistui kuudesti. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen 24-15.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden hyökkäys toimi mainiosti. Kouvojen nuori joukkue pelasi ennakkoluulottomasti ja liikutti palloa vauhdikkaasti. Kouvojen passiivinen puolustus aiheutti ongelmia kotijoukkueelle. Puoliajalle kotijohdossa 52-39.

Kolmas jakso oli sitten vieraiden näytöstä. Severi Kaukiainen ja Tuomas Hirvonen olivat elementissä. Molemmat pelaajat osuivat läheltä ja kaukaa. Kaukiaisen haamukolmonen jakson loppuun kavensi kotijohdon vain kahteen pisteeseen 68-66.

Pieti Poikola keitti viimeiselle jaksolle sellaisen käärmekeiton, joka siivitti Lahti Basketballiin 31 pistettä tuottaneeseen lentoon. Nijal Pearson, Henri Ventoniemi ja Wayne McCullough johtivat lahtelaisten marssia. Lopputulos 99-82.

Kotikatsomoissa jännittäneet Lahti Basketball fanit valitsivat kotijoukkueen Gigantti Lahti MVP:si, Ville Karvosen. Karvonen nakutti 12 pistettä. Nijal Pearson säkitti 22 pistettä. Henri Ventoniemi teki Korisliiga-uransa piste-ennätyksen, 19. Ventoniemi osui kaaren takaa kolmesti neljällä yrityksellä. Wayne McCullough säesti 15 pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5256013&season_id=119175

Vaikea peli! Konseptiin kuuluu heittää kaikki avoimet heitot ja kun ensimmäisen syötön jälkeen on vapaa heitto, niin aletaan helposti miettimään että otetaanko se heitto vai ei. Kouvot rikkoi meidän rytmiä ja kaikki kunnia siitä heille. Yksi voitto lisää ja taas ollaan lähempänä Lahti Basketballin historian ensimmäistä pudotuspelipaikkaa korisliigassa”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

” Tosi mukavaa olla takaisin parketilla, kun pitkä tauko on takana. Kouvojen passiivinen puolustus passivoi myös meitä. Vaikea peli, mutta viimeisellä jaksolla hoidettiin voitto kotiin. Kohti seuraavaa peliä ”, tuumi iloinen, Vesa Mäkäläinen.

Lahti tuli kovaa, mutta vaihtelimme puolustusta ja saimme heidät hetkellisesti passivoitumaan. Hieno nousu, mutta nyt kävi näin. Vaikka olemme altavastaajia niin tulemme peliin aina voittamaan”, kommentoi Kouvojen valmentaja, Antti Hurri.

PISTETILASTOTLAHTIKOUVOT
Aloitusviisikon pisteet7167
Pisteet penkiltä2815
Suurin pisteputki98
Suurin johto201
Pisteet 3 sek. alueelta2234
Pisteet nopeista hyökkäyksistä162
Pisteet hyökkäyslevypalloista146
Pisteet vastustajan menetyksistä1711
Johtoaseman muutoksia2
Tasatilanteita1

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran maanantaina, kun vieraaksi saapuu pudotuspelipaikan kannalta todella tärkeässä ottelussa KTP. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo18:30 ja rajoitusten vuoksi se pelataan ilman yleisöä.

Kuva: Sellekhanks