Lahti Basketball ja hallitseva mestari Karhu Basket tarjosivat fyysisen kamppailun keskiviikkona Lahti Energia -areenassa. Rutinoitunut Karhu Basket vei voiton tiukan kamppailun jälkeen lukemin 89-81 (48-43).

Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3779543

Ensimmäisellä puoliajalla tuntui, että Lahti Basketball oli yhden askeleen perässä Bojan Sarcevicin taitavasti johtavaa Karhu Basketia. Wayne McCullough ja penkiltä vahvasti sisään tullut, Erik Sajantila pitivät kotijoukkueen iskuetäisyydellä. Sajantila pelasi nuoren Korisliiga-uran parhaan pelinsä ja upotti jo ensimmäisellä puoliajalla 11 pistettä. Wayne McCulloughin pysäyttäminen oli Karhu Basketin ykköstavoite. Siihen tehtävään Karhun päävalmentaja, Janne Koskimies usutti kovasta puolustamisesta tunnetun Antti Niskasen. Puoliajalle siirryttiin Sajantilan kolmosen jälkeen Karhun johtaessa 48-43.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena. Lahti Basketball onnistui laajalla rintamalla ja etenkin, Brandon Peelin vahva esitys lämmitti lahtelaisten mieltä. Sajantilan heittokäsi pysyi kuumana ja hän johdatti kotijoukkueen johtoon. Sitten esiin astui hallitsevan mestarin rutiini. Bojan Sarcevicin johtama Karhu pysyi rauhallisena ja käänsi ottelun rutiinillaan.

Loppulukemat 89-81.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli, Erik Sajantila, joka nakutti kovalla prosentilla 20 pistettä. Wayne McCullough sai kovalla työllä kasaan 15 pistettä. Brandon Peel upotti 13 pistettä ja raapi 14 levypalloa. Brandon Myer ja Henri Ventoniemi heittivät 9 pistettä mieheen. Ottelun tilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5256009&season_id=119175

Turhauttava tappio. Pelattiin paremmin kuin viime matsissa ja pelaajat uskalsivat pelata vapaammin. Yritämme kasvattaa tästä ryhmästä pelaajia, jotka nousevat esiin ratkaisuhetkillä. Maksetaan kovia oppirahoja siitä että tehdään pieniä virheitä. Lauantaina pelit jatkuu”, kommentoi pettynyt päävalmentaja, Pieti Poikola.

Otimme askeleen oikeaan suuntaan, mutta pienet jutut kaataa meidät ratkaisevilla hetkillä. Harmittava tappio joka syö miestä”, kommentoi kovassa puristuksessa ollut, Wayne McCullough

Todella hyvä voitto meille. Keskityttiin Campbellin poissaolon takia McCulloughin pysäyttämiseen ja onnistuimme siinä. Joukkueessa hyvä fiilis päällä ja pystytään pelaamaan laadukkaasti vaikeidenkin jaksojen läpi”, tuumi Karhun päävalmentaja, Janne Koskimies.

PISTETILASTOTLAHTIKAUHAJOKI
Aloitusviisikon pisteet5155
Pisteet penkiltä3034
Suurin pisteputki87
Suurin johto115
Pisteet 3 sek. alueelta3248
Pisteet nopeista hyökkäyksistä710
Pisteet hyökkäyslevypalloista2119
Pisteet vastustajan menetyksistä1421
Johtoaseman muutoksia2
Tasatilanteita4

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun se matkustaa Ura Basketin vieraaksi Liittoisiin. Ottelu alkaa klo17 ja sen näyttää tietysti Ruutu sekä Peluri.

Kuva: Sellekhanks