Lahti Basketball on tehnyt loppukauden sopimuksen, Nijal Pearsonin, 23, kanssa. Pearson siirtyy Lahteen Ranskan Pro A:ssa pelaavasta Roannen joukkueesta. 195 senttinen takamies pelasi yliopistouransa Texas Staten riveissä. Viimeisellä kaudella syntyi kovat tehot 19.4 pistettä, 5.4 levypalloa ja 2.5 syöttöä. Kivikovassa Ranskan Pro A:ssa Pearson pelasi seitsemän ottelua yli 20 minuutin keskiarvolla. Pearsonin ja Roannen tiet erosivat tammikuun 21. päivä.

”Olen iloinen, että nykyisessä haastavassa taloudellisessa tilanteessakin seuralle oli selvää turvata joukkueen kilpailukyky ja etsiä Campbellin tilalle mahdollisimman laadukas korvaaja. Halusimme pelaajan, joka toisi meille fyysisyyttä, on hyvä puolustaja ja pystyy tuomaan korintekouhkaa olematta kuitenkaan liian dominoiva pallollinen pelaaja. Meillä oli mietinnässä erityyppisiä vaihtoehtoja, mutta lopulta Nijalin tullessa tarjolle päätös oli helppo. Nijalin hyökkäyksen osaamisskaala on kuin tehty meidän pelipaikattomaan konseptiimme. Hän on loistava avoimella kentällä, hyvä syöttäjä, kohtuullisen hyvä kaukoheittäjä, erinomainen puolimatkan heittäjä, pystyy ajamaan molemmilla käsillä ja viimeistelee vahvasti kontakteissa. Vaikka hän teki laadukkaassa Texas Staten yliopistossa yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin seuraavaksi paras korintekijä, hänen ei tarvinnut hautoa palloa. Heidän hyökkäyksen pallonliikkeessä ja kollektiivisessa tavassa pelata on paljon samoja elementtejä kuin meillä. Se helpottaa varmasti ensimmäisen vuoden vahvistuksen sopeutumista meille, varsinkin kun hänellä on takana puolikas kausi yhdessä maailman kovimmista ammattilaisliigoista, Ranskan Pro A:ssa. Viestittelin miehestä Strasbourgin Lassi Tuovin kanssa. Hänen ja etenkin Roannen apuvalmentajan kanssa käyty keskustelu vahvisti päätöksemme. Nijania kehuttiin erittäin pidettynä pelaajana joukkueessaan sekä nöyränä harjoittelijana. Ranskan pääsarja on rookiepelaajille yksi vaikeimmista paikoista ja mies ei päässyt samanlaiseen lentoon kuin yliopistossaan. Uskon, että meillä hän löytää taas itseluottamuksensa, kun hän pääsee lähemmäs yliopistovuosien rooliaan. Vaikka hän ei päässytkään Ranskassa hyökkäyksessä helpolla, hän osoitti olevansa meille hyvä lisä puolustukseen. Nijan puolusti aktiivisesti, pystyi painostamaan nopeita takapelaajia sekä pärjäsi vaihtotilanteissa vastustajien isoja sisäpelaajia vastaan. Ranskan liiga on NBA:n jälkeen yksi fyysisimmistä ja pärjääminen siellä kertoo miehen tuovan meille viime peleissä kateissa ollutta kovuutta ja fyysisyyttä. Kaikkiaan odotan innolla Nijanin liittymistä joukkueeseen. On kivaa aivojumppaa miettiä, mitenhän auttaa parhaiten meitä ja miten me voimme auttaa häntä kehittymään. Kuinka hyvin tässä onnistumme näin lyhyessä ajassa, on luonnollisesti pieni arvoitus. Positiivista on, että Nijalin tulon myötä nykyisten takakentän pelaajiemme pallollinen rooli lisääntyy. Uskon sen olevan hyväksi heidän kehitykselleen”, kommentoi innostunut päävalmentaja, Pieti Poikola.

Pearson saapuu Lahteen alkuviikosta.

Nijal Pearson

Syntymäaika: 21.10.1997

Pituus: 196

Paino: 91

Yliopisto: Texas State

Pelipaikka: Takamies

Numero: 88

Kuva: Sellekhanks