Lauantaina taisteltiin tärkeistä sarjapisteistä Nokialla. Lahti Basketballin hieman sekavan esitys vesitti mahdollisuuden taistella vieraspisteistä.

Lahti Basketballin kärsi harmittavan tappion. Kotijoukkue oli parempi lukemin 97-89 (59-50). Etenkin Lahti Basketballin puolustus jätti kosolti toivomisen varaa. Katso ottelun huippuhetket tästä https://www.ruutu.fi/video/3772782

Ottelu alkoi lahtelaisittain lupaavasti, kun peli on hetkessä 0-11. Pian sen jälkeen kotijoukkue Nokia heräsi otteluun ja peli alkoi tasoittumaan. Lahti Basketballin puolustus oli luvattoman kehnoa ja Bc Nokia tykitti 31 pistettä ensimmäisen 10 minuuttisen aikana. Lahti Basketball sai kasaan 26.

Toinen jakso ei tuonut parannusta. Nokia heitti hurjalla prosentilla ja Lahti Basketball hävisi luvattoman usein yksi vastaan yksi tilanteet. Brandon Myer ja Alex Campbell ja Ville Karvonen pitivät lahtelaiset iskuetäisyydellä. Puoliajalle kotijohdossa 59-50.

Kolmas jakso oli sitten Lahti Basketballin paras. Brandon Myer heiluttaessa tahtipuikkoa vierailija kuroi eron umpeen ja siirtyi jopa johtoon. Puolustus parani hetkellisesti ja kaukoheitot upposivat moitteettomasti. Muutama nukahdus jakson lopussa kuitenkin maksoi johdon ja ennen viimeistä kymppiä Nokia johti 76-73.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketballilla oli mahdollisuus korjata tärkeät vieraspisteet matkaan, mutta puolustuksen virheet ja hieman vaikeat ratkaisut maksoivat sarjapisteet. Bc Nokia oli parempi lukemin 97-89.

Onnittelut Nokialle. He pelasivat tänään todella hyvää koripalloa ja ansaitsivat hyvän heittoprosenttinsa. He pelasivat intensiivisesti ja heittivät palloa, kun oli tilaa. He rankaisivat meidän puolustuksen virheet”, kommentoi pettynyt Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

Olen todella onnellinen jätkien puolesta. Meiltä on lähtenyt pelaajia, mutta olen todella ylpeä heidän asenteestaan. Me emme ole tällä hetkellä kokoonpanoltamme syvä, mutta näytimme sydämemme”, kommentoi iloinen, Greg Gibson.

Tehtiin puolustuksessa ja kommunikaatiossa paljon pieniä virheitä. Olimme aggressiivisia, mutta hävisimme liikaa yksi vastaan yksi. Kaveri heitti hyvällä prosentilla, mutta niitä heittoja olisi pitänyt haastaa paremmin”, kommentoi, Henri Ventoniemi.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli 19 pistettä heittänyt, Brandon Myer. Hän sai tukea 17 pistettä naulanneelta, Alex Campbelliltä ja 15 pistetä tehneeltä, Ville Karvoselta. Wayne McCullough jäi tällä kertaa 12 pisteeseen.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran jo tiistaina, kun joukkue matkaa Kisallioon Salon Vilppaan vieraaksi. Ottelu alkaa klo18:30 ja sen voi katsoa Ruutu Urheilun välityksellä.

Kuva: Sellekhanks