Lahti Basketball matkaa lauantaina Nokialle, jossa vastaan asettuu mestarivalmentaja Greg Gibsonin käskyttämä BC Nokia. Joukkueet lähtevät otteluun lähes identtisillä voittosuhteilla. Nokia on voittanut seitsemän ja hävinnyt, kun taas Lahti Basketball on voittanut seitsemän ja hävinnyt kuusi. 
Viimeisestä 10 pelistä Nokia on voittanut kuusi, kun taas Lahti viisi. Viimeisistä viidesta ottelusta molemmat ovat voittaneet kaksi. 

Nokian tehomiehet löytyvät ”näätien” takalentältä. Wesley Washpun nakuttaa keskimäärin 16.6 pistettä ja Antero Lehto 14.4 pistettä ottelua kohden. Laituri Deshon Francis lisää pottiin 16.5 pojoa per kamppailu. 
Ketterä takamies Lassi Nikkarinen tukee kolmikkoa hieman yli seitsemän pisteen voimin. 

Greg Gibsonin joukkueet tunnetaan hyvin organisoituneina ja erittäin kovaa puolustavina ryhminä. Tämän kauden BC Nokia ei tee poikkeusta. 

Lahti Basketball haki selkeän vierasvoiton keskiviikkona Uudestakaupungista. Pieti Poikola peluutti ryhmäänsä tasaisesti ja kukaan kymmenestä pelaajasta ei pelannut yli 22 minuuttia. Myös tehot jakautuivat tasaisesti. 

Tarvitsemme koko joukkueen panostuksen 40 minuutin ajaksi, jotta pystymme vastaamaan Lahden intensiteettiin. Tiedän, että meidän jätkillä on kalavelkoja aiemmasta ottelusta tänä kautena”, kommentoi Nokian päävalmentaja, Greg Gibson.

Edessämme on kolmas toisen pelikierroksen ottelu. Pelatessamme uudestaan samaa joukkuetta vastaan se antaa perspektiiviä kehitykseemme. Vaikka omasta mielestämme harjoittelemme erinomaisesti päivittäin, vasta suhteellinen kehitys muihin verrattuna määrittää harjoittelumme kilpailullisen laadun. Pyrintöä ja Seagullsia vastaan olimme kaventaneet etua, mutta se ei riittänyt voittoon. Nyt on uusi tilanne, sillä olimme kotona Nokiaa vastaan edellä. Mittaamme tässä pelissä, olemmeko pystyneet säilyttämään edun tai peräti kasvattamaan sitä. Pyrimme pilkkomaan tulostavoitteen helpommin käsitettäviksi konkreettisiksi tavoitteiksi. Edellisessä pelissä yksi teemamme oli Antero Lehdon kaukoheittopeli, mutta silti hän sai 14 kolmen pisteen heittoa ilmoille. Nyt yritämme saada tuota lukua pienemmäksi”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

Bc Nokia vs. Lahti Basketball

23.1.2021 klo17:00 Nokia palloiluhalli

TV: Ruutu Urheilu ja Peluri

Kuva: Sellekhanks