Miesten Korisliiga on päätetty asettaa pelitauolle 3.-23.12 väliseksi ajaksi Aluehallintovirastojen asettamien rajoituksien johdosta. Korisliiga-seurat päättivät asiasta perjantaina pitämässään seurakokouksessa.

Mainitulta ajalta pelaamatta jäävät ottelut siirretään pelattavaksi aikavälillä 1.1.-28.2.2021.

Korisliigan seurat kokoontuvat keskiviikkona 16.12. seuraavan kerran, jolloin tehdään päätöksiä otteluiden pelaamisesta ajalla 24.-31.12.2020.

Seurakokous keskusteli rajoitusten vaikutuksesta Korisliigan sekä miesten Suomen Cupin kuluvan kauden kilpailujärjestelmiin. Päätösesitykset mahdollisista muutoksista kilpailujärjestelmiin tehdään 16.12. pidettävässä seurakokouksessa.

Tämän johdosta Lahti Basketballin ennen joulua pelattavaksi merkityt ottelut siirtyvät tulevalle vuodelle. Lahti Basketball olisi kohdannut lauantaina 5.12 Korihait Uudessakaupungissa, keskiivikkona 9.12 Salon Vilppaan, kotona Kauhajoen Karhu Basketin tiistaina 15.12 ja vierasottelu 20.12 Ura Basketia vastaan.

Liigan tavoite on palata parketille joulun välipäivinä. Lahti Basketball kohtaa sunnuntaina 28.12. kotoisassa Lahti Energia -areenassa rakkaan naapurin Kouvolan Kouvot.

Meillä kaikilla on nyt vastassa kova vastus, jonka nujertamiseen tarvitaan kaikkien yhteistyötä. Joukkue käyttää pakollisen tauon kovaan harjoitteluun, loukkaantumisten paikkailuun ja yhteishengen nostamiseen.

” Aika on haastava ja olisi helppo mennä mukaan yleiseen synkkyyteen. Meillä on onneksi tosi hyvä henki ryhmässä ja ruokimme toinen toisiamme jatkamaan päivittäistä työntekoa mahdollisimman laadukkaasti. Oli mahtava huomata joukkueen reaktio peruutettuihin peleihin. Teimme tosi hyvän harjoitusviikon ja paneuduimme sellaisiin perustavanlaatuisiin konseptiasioihin, joihin ei otteluruuhkassa ollut riittävästi aikaa. Olemme myös käyneet valmennusryhmämme kanssa hyviä keskusteluja liittyen harjoitteluun, konseptiimme ja sen toteutukseen. Toki uutinen oli joillekin pelaajille haastavaa, mutta yritämme joukkueena tukea yksilöitä. Aika antaa myös hyvän mahdollisuuden itsetutkiskeluun. Olen kaivanut viime talvien retriittisessioilta nauhoja ja kuunnellut opetuksia itsensä tuntemisesta. Olen onnistunut kääntämään oman mielentilani positiiviseksi ja yritän välittää sitä joukkueelle parhaalla mahdollisella tavalla. Minulla on vahva luottamus siihen, että tulemme tauolta vahvempana ryhmänä takaisin. Toivottavasti se näkyy kentällä siten, että olemme entistä haastavampi ryhmä tuleville vastustajillemme. 
Toivon kaikille ihmisille jaksamista ja kurinalaisuutta yhdessä pääsemään tilanteen herraksi. Kaikissa vastoinkäymisissä on aina mahdollisuus tulla vahvempana takaisin”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

Lahti Basketball Never Stops!

Kuva: Sellekhanks