Lahti Basketball ja Kataja Basket kohtasivat viimeisessä ottelussa ennen maaottelutaukoa. Vakuuttavasti pelannut Kataja Basket vei voiton siipirikkoisesta Lahti Basketballista lukemin 109-92 (47-44). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3736880

Lahti Basketballilta sivussa olivat Arttu Saarijärvi, Vesa Mäkäläinen, Brandon Myer ja viime hetkellä sivuun jäänyt Ville Karvonen. Ottelun alussa koettiin kauhunhetkiä, kun Ricky Waxlax loukkasi itseään. Waxlax palasi kuitenkin peliin pienen huilin jälkeen.

Ensimmäinen jakso oli lahtelaisittain sangen heikko. Kataja oli useamman askeleen edellä ja vei peliä ansaitusti. Petri Virtasen laadukas ryhmä otti niskalenkin Lahti Basketballista kaikilla pelin osa-alueilla. Kataja latasi tauluun ensimmäisellä kympillä 29 pistettä, kun kotijoukkue sai kovalla työllä kasaan 14.

Sitten se taas tapahtui. Nimittäin Lahti Basketballin kiri. Toinen jakso oli kotijoukkueen näytöstä. Aggressiivinen puolustus tuotti Katajalle vaikeuksia ja hyökkäyksessä Alex Campbell ja Wayne McCullough pistivät palloa pussiin. Lahti Basketball upotti toisella kympillä 30 pistettä ja kapusi takaisin peliin mukaan. Puoliajalle vierasjohdossa. 47-44.

Kolmas jakso oli sitten painajaismainen kotijoukkueelle. Lahti Basketballilta tuntui loppuvan täysin bensa ja Kataja painoi kaasua pohjaan. Kataja upotti jaksolla peräti 40 pistettä ja onnistui laajalla rintamalla. 30 minuutin pelaamisen jälkeen tilanne Katajalle 87-66.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketball pääsi parhaimmillaan 11 pisteen päähän, mutta sunnuntaina kovasta taistelusta huolimatta oli todettava Katajan paremmuus lukemin 109-92.

Tänään saimme maistaa omaa lääkettämme. Kataja oli kaikissa tilanteissa intensiivisempi ja aktiivisempi. Ei ollut kahta sanaa paremmasta joukkueesta tänään”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

Lähdimme vähän laiskasti peliin, mutta sen jälkeen pelasimme ensimmäisen erän erinomaista koripalloa. Huonon toisen neljänneksen jälkeen saimme toiselle puoliajalle meidän energiat takaisin ylös. Juoksimme kenttää toisella puoliajalla erinomaisesti”, kommentoi Katajan päävalmentaja, Petri Virtanen.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli, Alex Campbell. Kapteeni Campbell upotti 32 pistettä, otti 7 levypalloa ja antoi 3 syöttöä. Brandon Peel nakutti 21 pistettä ja Wayne McCullough tehtaili 20 pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5256021&season_id=119175

Korisliiga siirtyi nyt maaottelutauolle. Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran 5.12, kun joukkue matkustaa Korihaiden vieraaksi Uuteenkaupunkiin. Seuraava kotiottelu pelataan 15.12, kun vieraaksi tulee Karhu Basket.

Kuva: Sellekhanks

#korisliiga

#lahtibasketball