Sunnuntain Lahti Energia -areenassa tarjosi viihdettä koko rahalla. Kotijoukkue Lahti Basketball ja Kobrat Lapualta ottivat mittaa toisistaan todellisessa trillerissä. Vaiherikkaan kamppailun tauottua tulostaululla komeilivat kotivoittoon oikeuttavat lukemat 109-102 (56-49). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3732919

Heti ottelun alussa oli selvää, että Kobrien saalistamat kaksi voittoa tämän kauden Korisliigassa ei kertonut koko totuutta joukkueen potentiaalista. Kobrien aloitusviisikko on todella kova ja pisti kotijoukkueen koville heti ylösheitoista lähtien. Vieraiden Jordan Loveridgen heittokäsi hohti kuumana ja Anthony Gaines ihastutti urheilullisella pelityylillä. Kotijoukkueesta Wayne McCullough nakutti nopeasti 10 pistettä 100% tarkkuudella. Myös Brandon Peel oli oivalla pelipäällä. Ensimmäinen jakso vierailijoille lukemin 27-22.

Toisella jaksolla Lahti Basketball entistä paremmin juonesta kiinni. Loistavaa kautta pelaava Ville Karvonen, Ali Ahola ja Wayne McCullough johtivat orkesteria, kun kotijoukkue koetti karata Kobrilta. Lahti Basketball teki toisella jaksolla mukavat 34 pistettä.

Puoliaikatulos 56-49.

Tauon jälkeen ottelu jatkui todella vauhdikkaana ja viihdyttävä. Pieti Poikolan ryhmä johti kymmenellä pisteellä, mutta sen jälkeen Kobrat nykäisi 15 pisteen putken ja otti johdon haltuunsa. Kobrien kirissä pääosassa oli Anthony Gaines, joka esitteli muutaman todella urheilullisen suorituksen. Ennen viimeistä jaksoa tilanne oli kutkuttava 82-82.

Viimeisellä kympillä esiin astui Lahti Basketballin takamies Alex Campbell. Heittonsa kanssa tuskaillut kanadalainen upotti tukun kovia ratkaisuja ja siivitti kotijoukkueen voittoon lukemin 109-102. Campbell nakutti ottelussa 30 pistettä.

Iso ja arvokas voitto kahden tappion jälkeen. Tiedettiin että Lapua on ehdottomasti sarjataulukon sijoitustaan parempi joukkue. Vaikean alun jälkeen aloimme saada paremmin stoppeja, joka ratkaisi meille voiton. Erityisen tyytyväinen meidän vaihtopelaajiin. Kaikki heistä pelasivat hyvin”, kommentoi Lahti Basketballin päävalmentaja, Pieti Poikola.

Hyvä ja tärkeä voitto joukkueelle. Pysyimme pelissä hyvin mukana ja juoksimme voittoon neljännessä erässä. Voiton avain tänään ehdottomasti puolustuksessa”, tuumi ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu, Alex Campbell.

Ei pystytty valmistautumaan tarpeeksi hyvin Lahden prässiin. Vaikka painotin pelaajille ennen peliä että Lahti on kolmenpisteenheittojoukkue, niin en saanut pelaajia menemään tarpeeksi lähelle. Lahti luki tilanteita hyvin ja käytti tilanteet hyväkseen. Taisteltiin lujaa ja jätkät antoi kaikkensa, mutta ei vaan tänään riittänyt”, kommentoi pettynyt Kobra-valmentaja, Ville Turja.

Todella kova peli. Vaikka siihen valmistauduttiin, niin Lahden koko kentän puolustus on erilainen kuin millään muulla joukkueella. Puolustuksen kautta saivat helpompia heittoja, jotka he upottivat ” pohti Kobrien parhaaksi valittu, Jordan Loveridge.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP, oli 30 pistettä upottanut, Alex Campbell. Häntä säestivät mainiosti 22 pistettä nakuttanut Wayne McCullough ja 19 pisteen edestä onnistunut, Ville Karvonen. Brandon Peel säkitti 13 pistettä ja Henri Ventoniemi 10. Ali Ahola esiintyi erinomaisesti ja heitti 9 pojoa. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5256045&season_id=119175

PISTETILASTOTLAHTIKOBRAT
Aloitusviisikon pisteet8189
Pisteet penkiltä2813
Suurin pisteputki1015
Suurin johto1310
Pisteet 3 sek. alueelta4240
Pisteet nopeista hyökkäyksistä2418
Pisteet hyökkäyslevypalloista220
Pisteet vastustajan menetyksistä2312
Johtoaseman muutoksia4
Tasatilanteita7

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun joukkue matkaa Inter Kuljetuksen kyydillä KTP:n vieraaksi Kotkaan. Sunnuntaina Lahteen saapuu Jamar Wilsonin tähdittämä Kataja Basket.

Kuva: Sellekhanks