Lahti Basketball on aloittanut kauden mainiosti ilman kahta avainpelaajaa. Arttu Saarijärvi ja kapteeni Mäkäläinen ovat olleet sivussa kaikista Lahti Basketballin Korisliigan kamppailuista.

Arttu Saarijärvi kärsii alaraajavammasta, joka vaati leikkaushoitoa. Saarijärvi tulee valitettavasti olemaan sivussa koko kauden.

Kapteeni Mäkäläinen kärsii niin ikään alaraajavammasta, joka pitää kokeneen pelimiehen sivussa jouluun asti.

”Alkukautemme pelaaminen on ollut positiivisvoittoinen huomioiden, että kaksi pelaamisemme kulmakiveä ovat olleet poissa koko sarjakauden.
Arttu on kokenut urallaan kovia kolhuja, eikä valitettavasti tämä vuosi tehnyt poikkeusta, vaikka merkit osoittivat muuta. Artun tekeminen näytti todella hyvältä loppukesästä. Siksi onkin todella valitettavaa, että hän ei nyt pääse mukaan juoksemaan meidän konseptia, joka olisi kuin tehty Artun monipuoliselle pelille. Onneksi tiedän kuinka motivoitunut ja lahjakas pelaaja Arttu on ja hänen taitonsa kyllä säilyvät. Nyt meidän on tehtävä kaikkemme tukeaksemme miestä kuntoutuksessaan. Eiköhän lahtelaiset korisfanit pääse vielä näkemään Arttua parhaimmillaan, kunhan heillä ja ennen kaikkea Artulla riittää kärsivällisyys. 

Vesaan sopivat lähes samat sanat. Hän oli todella hyvässä kunnossa loukkaantumisen tapahduttua. Onneksi Vesan loukkaantuminen ei ole yhtä vakava kuin Artulla, vaikka toipuminen onkin ottanut pidempään, mitä alussa kuvittelimme. Joka tapauksessa hän tuntee konseptimme ja tuskin kestää kauaa, kun Vesa pääsee paluunsa jälkeen rytmiin. Se tuo meidän peliimme mukavan piristyksen keskellä pimeintä kautta.
Mutta kolikolla on myös kääntöpuoli. Poikien loukkaantumiset ovat pakottaneet muut pelaajat ottamaan enemmän vastuuta. Se auttaa heidän kehitystä ja lopulta voi tehdä joukkueestamme vahvemman. Ja toisaalta nyt Arttu ja Vesa ovat saaneet opiskella pelaamistamme hieman toisesta perspektiivistä. Se on hyväksi heidän ennestäänkin vahvalle pelikäsitykselleen. Lopulta asiat ovat juuri niin kuin ne ovat. Murehtimalla mikään ei parane, ja kaikista takaiskuista on mahdollisuus löytää myös positiivinen puoli”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina Tampereen Pyrinnön vieraana.