Lahti Basketball on kiinnittänyt riveihinsä Lassi Kilpisen. Sopimus on mallia 1 + 1. Takamiehenä operoiva Kilpinen on Tampereen Pyrinnön kasvatti ja hänet valittiin vuonna 2021 Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. 93-syntynyt Kilpinen siirtyy Lahteen Lapuan Kobrista. Tervetuloa Lahteen, Lassi!

Päävalmentaja Kristian Palotie on erittäin mielissään tuoreesta kiinnityksestä:

Halusin asettaa rekrytavoitteeksi kotimaisen takakentän. Se, että haaviin tarttui Topiaksen rinnalle Lassin tasoinen pelaaja on jo itsessään meiltä seurana kova saavutus. Lassi on ollut mielestäni jo pitkään Korisliigan yksi aliarvostetuimmista pelaajista. Hän tuo puolustuskyvykkyyden, pallotaitavuuden, heitto- ja ajouhan lisäksi joukkueeseen ennen kaikkea lisää johtajuutta ja peliälyä. Meidän tavoite Lassin suhteen on saada hänet fyysisesti elämänsä parhaimpaan kuntoon ja antaa hänelle lisää pelillisiä työkaluja, jotta hän saavuttaa oman kattonsa seuraavan parin vuoden aikana. Rosterin runko alkaa näyttää jo oikein hyvältä. Tavoitteena on vielä yksi tai kaksi kotimaista täsmähankintaa.

Kristian Palotie

Kilpinen saapuu Lahteen intoa puhkuen:

Todella hyvät fiilikset Lahteen saapumisesta! Odotan suuresti edessä olevaa haasteetta ja uudenlaista kokemusta uralleni. Joukkueella on selkeä tavoite nousta heti takaisin Korisliigaan ja odotan suuresti, että pääsen antamaan kaikkeni kentälle fanien eteen tämän tavoitteen toteuttamiseksi. Miksi päädyin Lahteen? Kevään aikana käydyt keskustelut Kristianin ja Roopen kanssa sai mut ymmärtämään että LaBa on mulle tällä hetkellä se paras ympäristö kehittyä pelaajana. Organisaatio on hyvin johdettu, meil on upea halli ja mielettömät fanit niin loppujen lopuksi ei tarvinnut koko kesää miettiä päätöstä urheilukaupunkiin muuttamisesta!

Lassi Kilpinen