Lahti Basketball on tehnyt sopimuksen KTP:n tämän kauden kapteenin, Topias Kuukkasen, 32, kanssa. Sopimus 1+1 mallinen. Viimeiset kahdeksan kautta Korisliigassa pelannut heittävä takamies tuo Lahti Basketballin riveihin todella arvokasta kokemusta ja rutkasti heittovoimaa. 187- senttinen Kuukkanen on Korisliigassa edustanut Vilpasta, Korihaita ja viimeiset viisi kautta KTP:tä.

Päävalmentaja Kristian Palotie oli mielissään uudesta hankinnasta.

Topias tuo meille kokemusta, peliälyä, taitoa ja — ennen kaikkea — johtajuutta, jonka ympärille on todella hyvä lähteä rakentamaan ensi kauden joukkuetta. Tavoitteeksi on asetettu nousu takaisin Korisliigaan ja tämä hankinta on iso askel sille, että tämä tavoite on realistinen.

Kristian Palotie

Myös Kotkasta Lahteen muuttava jyväskyläläinen on innoissaan uudesta haasteesta.

Ensinnäkin oon erittäin innoissani uudesta haasteesta omalla uralla. Korisliigaan nousu on seuran selkeä ensi kauden tavoite ja teen kaikkeni auttaakseni LaBaa sen tavoitteen saavuttamaan. Kauden jälkeen vaihtoehtoja pohtiessa keskustelut Roopen ja Kristianin kans sai sen fiiliksen et mut selvästi halutaan Lahteen ja mahdollisuus ansaita merkittävä rooli ja kehittyä edelleen pelaajana sai mut vakuuttuneeksi et LaBa on oikea paikka tähän vaiheeseen uraa. Henkilökohtaisesti tavoite olis parin hankalamman kauden jälkeen taas pelata korista korkealla tasolla ja ennen kaikkea nauttia pelaamisesta! Lahdesta kaupunkina ja LaBasta organisaationa oon kuullut paljon hyvää, ja lisäks Lahteen on aina ollut siisti tulla pelaamaan, kun on voinut luottaa et tunnelma ja olosuhteet ovat loistavat! Siistiä päästä nauttimaan näistä nyt kotijoukkueen pelaajana, nähdään hallilla.

Lets Go Lahti Basketball!

Topias Kuukkanen

Mahtava homma saada Topias Lahteen, sillä tuo joukkueeseen kokemusta, johtajuutta ja heittovoimaa. Tämä on myös hyvä esimerkki, että me seurana olemme edelleen erittäin kiinnostava kohde. Vuosien varrella olen jutellut Topiaksen kanssa useamman kerran ja hänestä on jäänyt erittäin positiivinen kuva. Hienoa päästä työskentelemään hänen kanssa.

Roope Suonio

Topias Kuukkanen

Ikä: 32

Pituus: 187

Paino: 83

Kasvattajaseura: Honsu

Pelipaikka: Heittävä takamies

Seurat: Jyväskylä, Fokopo, Säyri, Vilpas, Korihait, KTP

Ottelut Korisliigassa: 221

Kuva: Sellek