Lahti Basketball jäi valitettavan kauas parhaastaan perjantaina Pyrinnön vieraana. Kotijoukkue piti sarjapisteet Tampereella lukemin 92-68 (53-39).

Ottelun ensimmäinen jakso näytti ottelulle suunnan. Pyrintö teki toinen toistaan helpompia koreja, eikä Lahti Basketball saanut hyökkäystä rullaamaan. Tämä tuotti ensimmäisellä jaksolla taululle lukemat 29-16.

Toisella jaksolla Lahti Basketball sai paremman otteen pelistä, mutta eroa se ei saanut kavennettua. Joukkueen ilme oli yllättävän vaisu pelin tärkeyteen nähden. Pyrintö vei kamppailua mielin määrin, eikä Lahti Basketball pystynyt vastaamaan kotijoukkueen rynnistykseen. Tauolle lukemissa 53-29.

Kolmannella kympillä vierailijat pääsivät jo alle kymmeneen pisteeseen, mutta sitä seurasi huono jakso, joka vesitti mahdollisuuden kiriä eroa kunnolla umpeen. Tilanne ennen viimeistä jaksoa Pyrinnön hyväksi 69-59.

Viimeinen kymppi oli sitten vierailijoiden kannalta fiasko. Pyrintö leikitteli sen lukemin 23-9 ja sen johdosta loppulukemat ovat tylyt 92-68.

Lahti Basketball ei johtanut ottelua kertaakaan. Se ei ole hyvä asia joukkueelle, joka taistelee sarjapaikasta. Pyrintö mylläsi pisteen kolmen sekunnin alueelta 44-28 ja heitti kakkoset kovalla 66% tarkkuudella. Nighael Ceasar oli jälleen liian vaikea pideltävä Lahti Basketballille. Sentteri upotti 24 pistettä ja otti 14 levypalloa.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin James Padgett, joka teki 19 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Harrison Cleary heitti hänelle poikkeuksellisen huonolla prosentilla 17 pistettä ja antoi kahdeksan syöttöä. Arttu Saarijärvi teki 12 ja Antwan Walker 11 pistettä.

Olimme aivan alistettuja koiranpentuja ja vellihousuja läpi koko ottelun ja joo Pyrintö heitti hyvin kolmoset, mutta ne oli erinomaisia heittopaikkoja. Me oltiin kilttejä ja he ilkeitä ja silloin se näyttää tuolta. Pyrintö ei ole sarjan taitavimpia joukkueita, mutta he pelaavat kovaa ja juoksevat kenttää ja me olemme ihan helisemässä sen kanssa. Tämä on kilpailua ja panokset ovat nämä. Taistelemme sarjapaikastamme ja me hävitään viimeinen jakso 23-9. Tämä oli aivan käsittämätön esitys siiihen nähden kuinka tärkeä peli tämä oli.

Kristian Palotie

Tänään ottelu ratkesi ihan yleiseen energioitten tasoon. Taistelemme siitä, että putoammeko koko sarjasta ulos ja meillä on enää kaksi peliä jäljellä ja se pitäisi saada taottua kaikkien päähän, että nyt on isoista jutuista kyse. Saimme kyllä siinä kolmannessa erässä runin, jolla tulimme kymmenen pisteen päähän, mutta kyllä se koko ottelun näkyi, että emme pelanneet tänään samaa peliä. Meidän pitää olla ottelussa alusta asti mukana. 4 erä oli aikamoinen pettymys, tuollaista Lahti Basketballia ei halua nähdä kukaan kentällä.

Arttu Saarijärvi

Tottakai on kivaa, että pallo osuu maaliin ja saamme luotuja hyviä heittoja. Toki pistimme paljon helppoja ohikin, mutta Bisons pelistä oppineena tiesimme, että siitä seuraava puolustus ei voi olla negaatiivinen ja siinä olimme tänään parempia. Saimme tänään stoppeja, energiaa penkiltä ja kaikki osallistuivat, sitä on kiva katsoa. Tämä on kilpaurheilua ja oli panoksia tai ei tulemme yleisön eteen antamaan kaikkemme. Emme voi vaikuttaa siihen saammeko me apuja vai emme, mutta siihen voimme vaikuttaa miten tulemme seuraavan harjoitukseen ja otteluun.