Lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Se oli eilisen Lahti Basketball vs. Kobrat ottelun käsikirjoitus. Kobrat vei lopulta tärkeät sarjapisteet Pohjanmalle loppulukemin 89-77 (49-41).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkueen komennossa. Suurta eroa Lahti Basketball ei pystynyt repimään, vaan aina hyvä jakson pilasi lopulta kömpelö virhe. Kotijoukkueen tähti Harrison Cleary oli kovassa puristuksessa, joka vaikeutti Lahti Basketballin hyökkäystä huomattavasti.

Ensimmäinen jakso päättyi tasan 22-22.

Toinen jakso oli tasainen aina sen loppuun asti, kunnes kotijoukkueelle sattui usea huono ratkaisu peräkkäin. Niiden turvin Kobrat repäisi puoliajalle kahdeksan pisteen johdon.

Toisella puoliajalla Lahti Basketball pääsi parhaimmillaan viiden pisteen päähän. Jay Henderson toimi joukkueen sytyttäjänä yhdessä Christian Terrellin kanssa. Etenkin palloskriinien puolustaminen oli kotijoukkueelle vaikeaa. Lapuan sentteri Akwuban rullaus kohti koria aiheutti vaikeuksia.

Viimeinen kymppi ei tuonut muutosta ottelun asetelmiin, vaikka kotijoukkueen kiri oli raivoisa. Pisteen Lapualle lukemin 89-77.

Ottelun http://www.matelaituri.fi energisin pelaaja oli Jay Henderson, joka upotti 14 pistettä. Christian Terrell pelasi mainion pelin tehden 18:sta pistettä. Antwan Walker operoi 16 pisteen ja 12 levypallon edestä. Harrison Clearyllä ei ollut paras päivä ja koko sarjan paras pistemies jäi 13:sta pisteeseen.

Jääkiekkotermein tänään oli mailanpuristamista.Totta kai pettymys on suuri. Christian Terrell oli ainoa, joka on plus-miinuksessa plussan puolella. Christian sai pienen iskun käteen, mutta onneksi ei mitään vakavaa. Hän oli hetken pois pelistä ja hän oli silti meidän pelin paras rytmittäjä tänään. Kobrille iso kreditti siitä mitten he puolustivat Harrison Clearyn. Hän ei päässyt omaan normaaliin rytmiinsä ollenkaan. Hän on kuitenkin ollut meidän kantava pelaaja ja hän tekee kaikkensa auttaakseen meidät voittamaan. Me ei nähty tänään ajon tai rullauksen lisäksi vapaata kulmaa kuin Sajantila muutaman kerran. Se käytiin tauolla läpi, mutta siinä oli aika pitkiä käsivarsia edessä. Uskon kuitenkin että kolme voittoa lopuista peleistä riittää sarjapaikan säilyttämiseen.

Kristian Palotie

Lopputulos on pettymys. Olisi tarvittu tästä ottelusta voitto. Pelattiin aika laajalla asteikolla tänään – välillä hyvin, mutta sitten saattoi tulla täysi nukahdus, josta kaveri pääsi nostamaan helpon layupin. Samoja nukahduksia, joita on tullut koko kauden ajan ja siihen hävittiin taas tänään.

Erik Sajantila

Oltiin aktiivisia palloscreeni-puolustuksessa, että Clearya saataisiin rajoitettua eikä hän pääsisi aina screenistä alamäkeen hyökkäämään. Se toimi tänään tarpeeksi hyvin, vaikka ihan taktisesti täydellisesti ei toteutettu heikon puolen asioita. Kaikki muu toimi paitsi menetykset, kun joskus pakotettiin palloa sisään. Muuten pysyi peli hanskassa kohtuullisen hyvin ja vastustaja ei saanut kohtuuttoman pitkiä runeja. Lahden joukkueesta ei päästetty ketään nousemaan ylivoimaiseksi skoraajaksi niin kuin viimeksi kun käytiin täällä. Henkisestikin oltiin tänään vahvoja.