Vähiin käy ennen kuin loppuu. Kauden toiseksi viimeinen kotiottelu pelataan keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Kobrat Lapualta. Kobrat taistelee tosissaan viimeistä paikasta pudotuspeleihin. Kobrat, Pyrintö ja KTP ovat kaikki kahden pisteen sisällä toisistaan. Lahti Basketballin tilanne on kaikille selvä. Bisons voitti perjantaina hurjan viimeisen jakson avulla ja on lahtelaisia yhden voiton edellä, yhden ottelun enemmän pelanneena.

Kobrien peli lepää vahvasti jenkkinelikon Sherman, Roberson, Buffen ja Akwuba ympärillä. Sherman on koko liigan neljänneksi paras pistemies 20:n keskiarvolla. Buffen tuottaa keskimäärin 15 pistettä ja Roberson 13. Sentteri Akwuba operoi 12:sta pisteen ja kymmenen levypallon edestä.

Joona Tuomala, Timi Puittinen ja Korisliiga-legenda Antto Nikkarinen muodostavat Kobrien rotaation.

Lapualaiset pelaavat hyvin erilaista koripalloa kuin Lahti Basketball, joka juoksee kenttää aina mahdollisuuden tullen. Hitaammalla temmolla pelaaja Kobrat tuottaa vain 81 pistettä ottelua kohden, mutta pitää myös vastustajat 83:ssa pisteessä. Kobrat on hyvä levypallojoukkue yli 40 keskiarvolla.

Kobrien tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=22&season_id=126629

Neljä peliä jäljellä ja tavoite ei voisi olla selkeämpi. Tänään vastassa Kobrat, joka puolustaa koriaan paremmin kuin yksikään joukkue Korisliigassa. Meidän tavoite on vastata omalla puolustusintensiteetillä, päästä avoimelle kentälle ja liikuttaa heidän puolustusta. Kokoonpano: Cleary, Homanen, Sajantila, Koivunen, Henderson, Terrell, Saarijärvi, Walker ja Lähdetniemi.

Kristian Palotie

Lahti Basketball aloitti jatkosarjan erinomaisesti, mutta kaksi viimeistä peliä on ollut vaikeampia. Jäljellä on neljä matsia, joiden tavoite on siirtää ratkaisu liigapaikan osalta viimeiseen otteluun Loimaalla. Sairastuvalla jatkaa Ville Tolonen, joka sai seurakseen toisen Villen, kun Ville Karvonen loukkaantui myös. Muuten joukkue on valmis jatkosarjan viimeisen rutistukseen.

Lahti Basketballin tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=4614181&season_id=126629

Lahti Basketball vs. Kobrat

20.3.2024 18:30 Suurhalli Areena

Liput ennakkoon: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2023-2024-korisliiga-lahden-suurhalli-18256155/

Kuva: Sellekhanks