Lahti Basketball taisteli taisteli tasaisesti aina viimeiselle jaksolle, mutta sitten Kouvot oli liikaa. Paikkapuolustuksellaan Lahti Basketballin sekoittanut Kouvot vei sarjapisteet lukemin 88-68 (46-39).

Ottelu alkoi lahtelaisittain hyvin. Edellisen ottelun huilannut James Padgett toi voimaan korin alle ja viimeisteli heti alkuun neljä pistettä. Kouvot pääsi hiljalleen otteluun mukaan ja käänsi lopulta jakson lukemiin 23-16.

Toinen jakso oli erittäin tasainen ja molemmat joukkueet esittivät hyvää koripalloa. Kouvot siirtyi paikkapuolustukseen, joka on ollut lahtelaisille, niin kuin muillekin joukkueille, todella vaikea murtaa. Toisella kympillä lahtelaiset onnistuivat siinä kohtalaisen hyvin. Jakson viimeisten minuuttien aikana Kouvot vei jakson 7-0 ja siirtyi puoliajalle 46-39 johdossa.

Puoliajan jälkeen Lahti Basketballin hyökkäyksestä tuli entistä vaikeampaa. Jakso tuotti vain 13 pistettä ja se oli yhdistelmä Kouvojen kovaa puolustusta sekä lahtelaisten väsymystä. Jakson aikana kylvettiin siemen Kouvojen voitolle.

Viimeiselle jaksolla ottelu repesi ja ero kasvoi kahteenkymmeneen. Lahti Basketball väsähti ja Kouvot sen sijaan piti tason läpi ottelun. Lopputulos 88-68.

Lahti Basketballin suurin ongelma oli luokaton kaukoheittopeli. Joukkue yritti 37:n kertaa, joista vain kahdeksan onnistui. Kouvot vei levypallot lukemin 55-32

Lahti Basketballin parhaan palkittiin Harrison Cleary, joka heitti 19 pistettä. James Padgett upotti 18 ja Kalle Koivunen 11.

Kouvojen paikka on tilastollisesti sarjan paras puolustus. Meillä on teoreettiset aseet tehdä siitä paikkapuolustuksesta kovin vaikeata, mutta kaukoheitot eivät osuneet. Paikkaa vastaan heitot tulevat eri rytmistä ja syöttökulmasta eivätkä tule syöttöketjuista. Kouvot myös mukautuu hyvin paikkapuolustuksessaan. 20 pisteen tappio on se realiteetti ja on juuri se mitä me tänään ansaittiin. Topias Jokela on aikamoinen nuorimies, uskomattoman makee pelaaja tähän Korisliigaan.

Kristian Palotie

Kouvot pelasi paikkaa hyvin ja meillä ei heitto tänään pudonnut. Kun heitto ei osunut niin se alkoi näkyä myös puolustuspäässä, Kouvot haki 18 hyökkäyslevypalloa ja lisäksi pääsi tekemään ihan vapaita ajoja korille

Arttu Saarijärvi

Raskas viikko meille ja tärkeitä pelejä jotta saatiin seiskapaikka varmistettua mahdollisimman aikaisin. Tänään meillä oli väsyneen joukkueen esitys. Paria eri palloskreenipuolustusta yritettiin alussa ja mentiin sekaisin, ei oltu keskittyneitä. Joukkueeseen tuli epävarmuutta ja unohdettiin tehdä tärkeimpiä asioita eli mennä levypalloihin. Heitot eivät osuneet ja tehtiin pisteitä hyökkäyslevyistä.