1300 katsojan edessä Lahti Basketball jäi kauan viime aikojen vireestä, kun Bisons haki tärkeä sarjapisteet lukemin 82-64 (46-24).

Irvokasta sinänsä, että Lahti Basketball puolustus toimi melko hyvin, mutta koko kauden paljon pisteitä tuottanut hyökkäys oli suurissa vaikeuksissa. Kolmosten onnistumisprosentti oli vaisu 25% ja kun kakkosetkin onnistui vain 38%:n tarkkuudella oli resepti kitkerään liemeen valmis.

Ottelu alkoi lahtelaisittain surkeasti. Pallo ei tahtonut mennä koriin mistään ja Bisons sai heti yliotteen ottelusta. Kotijoukkue sai ensimmäisellä jaksolla aikaan vain seitsemän pistettä, kun Bisons teki 22.

Toisella jaksolla kotijoukkueen korinteko parani, mutta samaan aikaan niin teki myös Bisonsin. Ero kasvoi entisestään ja lahtelaisten 24 pistettä yhteen puoliaikaan on todella vähän. Kuten ennakoitiin Dylan Painter ja Devante Brooks olivat vaikeita pideltäviä kotijoukkueelle.

Kolmas jakso oli kotijoukkueen paras. Puolustuksessa saadut stopit nostivat henkeä ja eroa kapeni alle kymmeneen pisteeseen. Tässä kohtaa näytti, että Lahti Basketball taistelee todenteolla voitosta.

Neljännen jakson alku murensi toiveet voitosta. Bisons vei sen 6-0 ja siihen loppui kotijoukkueen sätkyily. Lopputulos vierailijoille 82-64.

Kotijoukkueen http://www.matelaituri.fi energisimpänä pelaajana palkittiin Harrison Cleary, joka heitti 23 pistettä. Antwan Walker teki 11 pistettä ja otti 12 levypalloa.

Bisons kaksikko Brooks&Painter viimeisteli yhteensä 42 pistettä ja otti 28 levypalloa.

Bisons heittäytyi peliin todella kunnioitettavalla tavalla. Me ei yksinkertaisesti löydetty niitä vastauksia yhdessä mitä tänään olisi pitänyt löytää. Ne asiat joita me oltiin valmistautumisessa tehty toimivat kun ne tehtiin täysiä. Mutta minun pitää kantaa vastuu siitä miksi meiltä ei löytynyt rohkeutta tehdä niitä asioita sillä laadulla millä kuuluu. Me heitettiin kolkit 5/23, mutta heitot olivat rytmittömiä. Heitot lähtivät joko kovan paineen alla tai sitten oltiin yllättyneitä siitä että oltiin vapaana. Oltiin reaktiivisia kun pitäisi olla proaktiivisia, joka on ollut koko kauden ongelma. Mitään muita kehuja ei tästä pelistä sanoa, kuin niille katsojille joita on täällä. Ne hengittää tämän joukkueen eteen. Se pettymys mikä heillä on, sen aistii ja sen huomaa.

Kristian Palotie

Aloitettiin ensimmäinen erä tosi huonosti sekä hyökkäyksellisesti että puolustuksellisesti. Siinä peli jo tavallaan ratkesi, mutta saatiin kolmanteen erään nostettua intensiteettiä molemmissa päissä kenttää ja taisteltiin jo yhdeksään pisteeseen ero. Siinä oli se hetki kun olisi voitu tulla takaisin peliin. Sitten neljännellä jaksolla taas kuitenkin pelattiin huonommin. Vastustaja teki 82 pinnaa tänään, joka on yllättävän vähän siihen nähden miten huonosti pelattiin tänään. Biisonit oli tänään hyvä puolustuksessa, mutta enemmän oli kyse siitä että meidän pitää tehdä omat jutut paremmin ja täysiä.

Erik Sajantila

Oli pari päivää aikaa valmistautua tähän peliin, niin katsottiin Lahden pelejä joita ne pelaa. Mietittiin että miten me pystymme Lahtea hidastamaan ja miten pystymme rikkomaan niitä actioneita ja olemaan lähellä. Ja luotettiin että kello käy sitten meille. 64 pinnaa Lahdelle kertoo että aika hyvin me sitä toteutettiin. Kollektiivinen voitto, mutta kun Lahdessa ollaan niin esim. Vesa Heinonen osoitti viimeisellä jaksolla taistelutahtoa ja johtajuutta. Hän oli usein osallisena asioissa, joilla saatiin rikottua Lahden peliä. Pelissä tapahtuu paljon asioita, jotka eivät näy tilastoissa. Koko joukkue kuitenkin löi tänään pöytään niitä asioita mitä pitikin.