Lahti Basketball jatkoi hyviä otteitaan Korisliigan jatkosarjassa perjantaina, kun se kaatoi Jeremiah Woodilla vahvistuneen KTP Basketin lukemin 107-87 (57-45).

Heti ottelun alusta kävi selväksi, että Lahti Basketball on tullut pelaamaan. Käsi kävi kuumana kaaren takaa ja puolustus oli viime peleistä tutuksi tulleen aggressiivista. Puolustuksessa sattui muutamia henkilökohtaisia virheitä, mutta sen vastapainoksi hyökkäys tuotti pisteitä kiitettävällä tahdilla. Christian Terrellin riisto ja donkki siivitti lahtelaiset kymmenen pisteen johtoon ensimmäisen kympin jälkeen.

Tilanne 31-21.

Toinen jakso oli tasainen, mutta silti vierasjoukkueen hallussa. Harrison Cleary, Christian Terrell, Erik Sajantila ja kauden parhaan pelinsä pelannut Antwan Walker oli oivalla pelipäällä. Arttu Saarijärvi, Kalle Koivunen ja Eetu Lähdetniemi kantoivat vastuuta hienosti. Walker puolusti Woodia mainiosti.

Puoliajalle vierasjohdossa 57-45.

Kolmas jakso oli lahtelaisten näytöstä. Pallo liikkui hienosti ja joukkue nakutti kolmoset kovalla prosentilla. Tämä ilotulitus tuotti jakson aikana 33 pistettä ja kun puolustus toimi moitteetta, Lahti Basketball vei jakson lukemin 33-16. Viimeiselle kympille Lahti Basketball lähti tukevassa 90-61 johdossa.

Viimeisellä jaksolla KTP aloitti takamies Golsonin johdolla hurjan kirin. Ero kaventui 20 pisteeseen, jonka jälkeen Lahti Basketball ryhdistäytyi ja nappasi todella tärkeän vierasvoiton lukemin 107-87.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin jälleen kerran huikean ottelun pelannut, Harrison Cleary. Takamies upotti 32 pistettä ja jakoi 12 syöttöä. Erik Sajantila ja Antwan Walker tehtailivat 16 pistettä mieheen. Walker raapi myös 13 levypalloa. Christian Terrell puolusti mainiosti ja heitti 13 pistettä. Samat sanat pätee myös Jay Hendersoniin, joka onnistui 12 pisteen edestä.

Lahti Basketball heitti kolmoset 14/20 ja jakoi peräti 22 syöttöä. KTP ei johtanut ottelua kertaakaan.

En ole koskaan nähnyt pelissä noin suurta eroa kolmosten heittoprosenteissa. Ekalla puoliajalle me puolustettiin vähän huonosti, mutta kolmannessa erässä meidän puolustus oli kauden parasta puolustusta. Lopussa hyökkääminen meni vähän yksin yrittämiseksi, mutta onneksi joukkuepelaaminenkin jälleen löytyi ja saatiin pidettyä ero turvallisena.

Kristian Palotie

Meillä ei edelleenkään kolkit uponnu. Kaveri sai otettua kolkkeja liian helposti, ei vaan oltu riittävän lähellä. Me ollaan tauon aikana tuotu omia juttuja peliin ja ehkä valmistautuminen Lahden peliin jäi liian vähäiseksi. Jeremiah Wood on ollu maassa 24 h, mutta koska hän halusi pelata, ei käynyt mielessäkään tehdä sen asian suhteen toisin. Pelejä on jäljellä vähän ja nyt on tärkeintä saada hänet sisään meidän peliin.

Michael Pounds

Meillä oli pelissä paljon energiaa, niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Tavoite oli pelata kovaa ja siinä onnistuimme. Olemme harjoitelleet hyvin tauon aikana ja tänään se näkyi pelissämme.

Antwan Walker

Lahti pelasi tänään hienosti, onnittelut heille voitosta. Ja pahoittelut faneille meidän esityksestä, se oli anteeksi antamatonta. Kaveri heitti tänään 14 kolkkia sisään ja me yksi ja siinä oli yksi ratkaisuista. OIi meidän pelissä hyviä pätkiä, mutta ei ne nyt paljon lämmitä.