Lahti Basketball taisteli hyvin lauantaina Pyrintöä vastaan, mutta huono kolmas jakso vesitti mahdollisuuden voittoon. Pyrintö vei sarjapisteet lukemin 104-90 (49-48). Kolmas jakso meni Pyrinnölle 31-16 ja jätti liian suuren kuopan täytettäväksi viimeiselle kympille.

Ottelu alkoi tasaisena, vaikka kotijoukkueella oli suuria haasteita hyökkäyksessä. Keskiviikon tappiossa sisuuntunut Pyrintö pelasi odotetun aggressiivisesti, joka teki lahtelaisten hyökkäämisestä vaikeaa. Siitä huolimatta ensimmäinen jakso kamppailtiin tasaisesti Pyrinnön johtaessa 26-24.

Sama tahti jatkui toisella kympillä. Joukkueet etenivät tasatahtia ja pelissä nähtiin yllättävän paljon koreja. Pyrinnön sentteri Ceaser oli taas kerran myrkkyä lahtelaisille. Samoin konkari Antero Lehto, joka teki oikean käden lay upeillä kymmenen pistettä puoliaikaan mennessä.

Puoliajalla Lahti Basketball johti Harrison Clearyn kolmosella 49-48.

Kolmas jakso oli sitten ottelun ratkaissut kymmenminuuttinen. Lahti Basketball paketti hajosi pahemman kerran ja huono hyökkäys johti epäorganisoituun puolustukseen. Tämän Pyrintö käytti armotto hyväksi ja vei jakson 31-16. Viimeiselle kympille Lahti Basketball lähti 15 pisteen takaa.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue aloitti hurjan kirin. Se pääsi pääsi parhaimmillaan muutaman pisteen päähän, mutta menetykset ja vaikeat heitot tyrehdyttivät kirin. Sarjapisteet Tampereelle lukemin 104-90.

Lahti Basketball oli suurissa vaikeuksissa Pyrinnön sentteri Nighael Ceaserin kanssa. Hän rohmusi lukemat 30 pistettä ja 18 levypalloa. Pyrintö vei levypallot 41 -> 27.

Kotijoukkueen http://www.matelaituri.fi energisin pelaaja oli 24 pistettä heittänyt Christian Terrell. Harrison Cleary oli tutun tehokas 28:lla pisteellä. Jay Henderson upotti 14 pistettä. Erik Sajantilan ilta oli synkkä. 11 minuuttia ja ulos. Saldo kolme pistettä.

Vaikka ero näytti syntyneen kolmannella jaksolla, niin silti ensimmäinen puolisko oli vähän lumetta. Me heitimme aivan järkyttävän hyvin. Vastustajakin heitti kakkosia hyvin ja haki aivan liian paljon levypalloja. Hyökkäyslevypallot olivat tänään ratkaisevia. Nigel Ceaserilta aivan mielipuolisen hyvä peli. 30 pinnaa ja 18 levaria hänelle. Me skorattiin ihan riittävästi ja oltiin liekeissä kaaren takaa, mutta 104 pistettä on ihan järkyttävä määrä antaa kotona. Varmasti me ollaan mentaalisesti vähän puhki tämän viikon jälkeen. Paljon uutta tavaraa. Mutta tämä on kilpaurheilua. Meidän, itseni mukaan lukien, pitää olla paremmin valmiita.

Kristian Palotie

Kova tappio. Teimme ensimmäisellä puoliskolla hyvää työtä. Toisen puoliskon alussa keskittyminen herpaantui ja vastustaja iski välittömästi. Pelejä ei voiteta heittämällä. Kun vastustaja ottaa heitot pois tarvitaan hyvää puolustusta ja vaihtoehtoja. Tänään emme siinä onnistuneet.

Christian Terrell

Jos vastustaja heittää kolmoset tuolla prosentilla millä heitti, niin kyllä me oltiin helisemässä. Mutta se mikä toi tauolla toivoa oli, että vastustaja oli tehnyt neljä pistettä kolmen sekunnin alueelta. Se toi luottamusta siihen että meillä on hyvä pläni. Meidän piti vain laittaa heittäjät ajamaan ja erityisesti kolmannella neljänneksellä siinä onnistuttiin. Se oli suunnitelman mukaista toimintaa.

Tero Vasell
PISTETILASTOTLAHTIPYRINTÖ
Aloitusviisikon pisteet7291
Pisteet penkiltä1813
Suurin pisteputki99
Suurin johto614
Pisteet 3 sek. alueelta2460
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1017
Pisteet hyökkäyslevypalloista520
Pisteet vastustajan menetyksistä1017
Johtoaseman muutoksia13
Tasatilanteita9

Korisliiga siirtyy nyt maaottelutauolle. Lahti Basketball palaa parketille 1.3, kun se matkustaa KTP:n vieraaksi Kotkaan.