Jatkosarjan ensimmäinen tiukka viikko huipentuu kotiotteluun Pyrintöä vastaan. Pyrintö taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta alemman jatkosarjan kautta ja sillä on kasassa yhdeksän voittoa.

Miikka Sopasen korvannut Tero Vasell on saanut Pyrinnön aivan uuteen lentoon. Joukkue pelaa erittäin aggressiivista puolustusta ja on muutenkin fyysinen ryhmä. Hyökkäyksessä taitavat pelaajat käyttävät vuorotellen isojen pelaajien asettamia palloskriinejä.

Joukkueen kokoonpano on vahvistunut merkittävästi kauden aikana. Trey Niemi, Ilmari Toikkanen, Luther Muhammed ja Jordan Ntagai ovat kovia tekijöitä. Muhammed on nakuttanut pisteistä 21.3 keskiarvolla. Tähän soppaan, kun lisätään mausteena kaiken nähnyt Antero Lehto, todella pätevä sentteri Nighael Ceaser ja Krystostom Chucwuma on Pyrinnöllä kasassa kova ryhmä. Joukkue näytti kuitenkin haavoittuvuutensa keskiviikkona kotiottelussa Bisonsia vastaan. Bisons oli kaikessa edellä ja vei tärkeät sarjapisteet, lahtelaisten kiusaksi, Loimaalle. Lahteen saapuu varmasti ärsytetty Pyrintö, joka mielii lisää voittoja päästäkseen pudotuspeleihin.

Pyrinnön tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=43&season_id=126629

Lahden vieraaksi Pyynikillä koetun teurastuksen jälkeen. Pelin luonne on selvä; takaisin kiinni omaan tekemiseen, vauhtia, kovuutta ja yhdessä tekemistä molempiin päihin kenttää. Kokoonpano: Ceaser, Kilpinen, Lehto, Muhammad, Ngatai, Pelissier, Toikkanen, Niemi, Chukwuma, Ahvenjärvi, Williams gtd25% EDIT 17.2 klo 11.17 Williams OUT

Tero Vasell

Lahti Basketball haki hienon vierasvoiton tiistaina Lapualta. Antwan Walkerin ollessa sivussa hänen paikan otti Jay Henderson. Henderson esiintyi edukseen ja puolusti toisella puoliajalla Kobrien Taz Shermanin pimentoon. Walker on edelleen sivussa, joten kotiyleisö pääsee myös nauttimaan Hendersonin taidoista. Muuten terveystilanne on hyvä, vaikka tiukka kolmen pelin viikko varmasti painaa. Lahti Basketball sai kolme hyvää joukkueharjoitusta ennen lauantain ottelua, joka on omiaan ajamaan sisään päävalmentaja Palotien kuvioita.

Kolmas peli viikon sisään, kun vastaan asettuu viime pelissä tappion kärsinyt ja näin ollen suututettu joukkue. Vaikean alkukauden jälkeen Pyrintö on pelannut jo pitkään sellaista koripalloa, jolla kuuluu pudotuspeleihin. Meidän joukkueen energia on näyttänyt viime peleissä hyvältä ja sen täytyy jatkua tässä ottelussa. Kokoonpano: Cleary, Tolonen, Homanen, Sajantila, Koivunen, Henderson, Terrell, Karvonen, Saarijärvi, Padgett, Lähdetniemi.

Kristian Palotie

Lahti Basketball vs. Pyrintö

17.2.2024 Suurhalli Areena 17:00

Liput ennakkoon: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2023-2024-korisliiga-lahden-suurhalli-18255611/

Kuva: Sellek