Lahti Basketball matkaa jatkosarjan toisessa ottelussa Lapualle, jos lahtelaisia isännöi Kobrat. Kobrat aloitti jatkosarjan tappiolla, kun taas Lahti Basketball otti riemastuttavan kotivoiton Kouvoista.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja voitot ovat yksi yksi.

Kobrat ovat erittäin fyysinen joukkue, jonka tehot lepäävät isosti jenkkikvarterin harteilla. Kobrien tehonelikon muodostaa takamies Taz Sherman 19.5 pistettä, loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut KJ Buffen 15.5 pistettä, Anthony Roberson 13.3 ja Theo Akwuba 11.1 pistettä ottelua kohden. Tälle nelikolle tukea antavat Joona Tuomala 9.1 pistettä, Timi Puittinen 5.9 ja Antto Nikkarinen 5.9 pistettä. Joukkueena Kobrat tuottaa hieman yli 81 pistettä ottelua kohden, joka on koko liigan heikoin saldo. Levypalloa joukkue napsii yli 40:tä ottelua kohden, joka seitsemän enemmän kuin Lahti Basketball. Kobrat selkeästi hitaammin kuin sunnuntain vastustaja Kouvot. Kobrien puolustus on pitänyt vastustajat 82 pisteessä. Lahti Basketball pelasi kauden parhaan puolustuspelinsä Kouvoja vastaan, kun se piti vierailijat 75:ssä pisteessä, joka on 25 pistettä vähemmän kuin kauden keskiarvo.

Taz Shermanin pysäyttäminen on ottelun lopputuloksen kannalta todella tärkeä asia, kuten myös levypallot. Kouvoja vastaan Lahti Basketball oli vaikeuksissa sisäpelissä ja samaan ei ole varaan illan vierasottelussa.

Lahti otti jatkosarjan avajaisiksi kovan kotivoiton kouvoista ja saapuu tänään Lapualle varmasti täynnä itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseensä. Lahden hyökkäyspelaaminen on kauden aikana ollut erittäin hyvää. Toisaalta meidän tekeminen on pitkälti nojannut puolustuspään pitävyyteen. Muutamassa viimeisimmässä matsissa pakkipää ei ole meillä kuitenkaan ollut sillä tasolla jolla sen pitää olla. Tänään päästäänkin mukavaan testiin puolustuksemme kanssa

Ville Turja

Kokoonpano: Roberson, Puittinen, Sherman, Akwuba, Lehtoranta, Tuomala, Joonas Lehtoranta, Buffen ja Turja(gtd 75%). edit: Nikkarinen gtd 25%

Lahti Basketball pelaa toisen pelinsä kolmeen päivään. Sunnuntain voitto-ottelu antaa hyvää nostetta tiistaille ja vielä kun Jay Hendersonin pelilupa löysi tiensä Lahteen saadaan rotaatioon yksi pelaaja lisää. Antwan Walker toipuu edelleen alaraajavammasta, mutta lähenee pelikuntoa. Muuten joukkue terve sunnuntain koitoksen jälkeen.

Nopealla aikataululla seuraavan pariin. Kobrat on liigan paras joukkue vartioimaan omaa koriaan. Heidän puolustuksen takalinja täytyy saada liikkeelle. Puolustuksellisesti meidän täytyy pystyä vastaamaan heidän fyysisyyteensä. 

Kristian Palotie

Kokoonpano: Cleary, Tolonen, Homanen, Sajantila, Koivunen, Henderson, Terrell, Karvonen, Saarijärvi, Padgett ja Lähdetniemi.

OUKKUETILASTOTKOBRATLAHTI
Pisteet#12 81.1#7 86.1
Levypallot#6 40.5#12 33.3
Syötöt#11 15.5#10 15.8
Tehokkuus#11 92.0#12 88.7
Vapaaheitto-%#7 74.5#2 77.2
2P heitto-%#9 51.2#8 51.3
3P heitto-%#11 30.9#2 38.1
Hyök. levypallot#6 13.0#12 10.2
Puol. levypallot#7 27.5#12 23.1
Riistot#6 6.8#10 5.9
Torjunnat#1 5.5#10 2.6
Menetykset#3 14.0#2 14.6

Kobrat Lapua vs. Lahti Basketball

13.2.2024 Lapuan Urheilutalo 18:30

TV: Ruutu & Peluri

Kuva: Sellekhanks