Lahti Basketball nappasi tulikuuman Harrison Clearyn johdolla kauden ensimmäisen vierasvoiton, kun se kaatoi erinomaista kautta pelaavan Korihait lukemin 109-101 (54-46). Ottelu pysyi kolmannen jakson alkua lukuunottamatta hyvin vierailijoiden hallussa.

Ennen ottelua oli helppo povata koririkasta kamppailua. Joukkueet eivät tässä pettäneet ja sukka suhisi tiuhaan. Ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet pistivät pystyyn kunnon heittoklinikan, jota lahtelaisittain johti Christian Terrell ja Harrison Cleary. Terrell on tuonut todella paljon Lahti Basketballin peliin. Hän on erinomainen puolustaja ja hyökkäys paranee peli peliltä.

Ensimmäinen jaksolla tasan 26-26.

Toisella kympillä Lahti Basketballin puolustus toimi kiitettävästi, joka johti myös mukaviin onnistumisiin hyökkäyksessä. Korihaiden Jaylen Jackson heitti summerin soidessa tilateeksi 54-46.

Kolmannen jakson alku oli valitettavan tuttu ja mollivoittoinen. Puolustus vuoti ja hyökkäyksessä joukkue sortui huonoihin ratkaisuihin. Korihait vei reilun kolmen minuutin jakson 13-4 ja otti myös hetkellisesti johtoaseman. Tässä vaiheessa esiin nousi kolmikko Cleary, Terrell ja Kalle Koivunen. Koivusen kolmosella Lahti Basketball otti johdon ennen viimeistä jaksoa. Tilanne 80-77.

Viimeinen jakso oli sitten Harrison Clearyn näytöstä. Kultaranne upotti toinen toistaan tyylikkäämpiä heittoja ja sukka suhisi kerta toisensa jälkeen. Christian Terrell oli myös mies paikallaan. Loppujen lopuksi Lahti Basketballin paketti pysyi kasassa ja vieraspisteet matkasi Lahteen lukemin 109-101.

Lahti Basketballin paras pelaaja oli vakuuttavan ottelun pelannut Harrison Cleary. Cleary hurjasteli hyvällä prosentilla 37 pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä. Christian Terrell pelasi parhaan pelinsä Lahti Basketballin riveissä ja teki erinomaisen puolustuksen lisäksi 27 pistettä. Kalle Koivunen jatkoi hyviä otteitaan ja heitti 14 pistettä. Antwan Walker operoi 13 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Erik Sajantila viimeisteli kahdeksan pistettä ja antoi neljä syöttöä. ”Saja” teki erinomaista työtä Korihait kapellimestarin Bojan Sarcevicin kanssa.

Iso helpotus saada ensimmäinen vierasvoitto tälle kaudelle ja vielä top6-joukkueesta. Tuntuu hyvältä, että pystysimme kamppailemaan. Meillä oli hyvä heittopäivä, joka luonnollisesti auttoi asiaa. Olen erittäin tyytyväinen, että tehty työ palkitsi meitä tänään.

Tom Cooman

Olimme koko ajan askeleen jäljessä toisen puoliajan alkua lukuun ottamatta. Mutta ei ole helppoa kytkeä virtaa päälle, jos et ole alusta lähtien ollut hereillä. Ansaittu tappio.

Darko Mihajlovic

Erittäin tärkeä voitto meille, koska on totta kai ollut vaikea kausi. Vierasvoitto hyvästä joukkueesta on kaikkea sitä, mitä me tarvitsemme jatkaaksemme tästä eteenpäin. Toivottavasti saamme pidettyä tällaisen energian seuraavien viikkojen aikana.