Lahti Basketball kärsi niukan tappion Kataja Basketia vastaan keskiviikon Korisliigan ottelussa. Kataja Basket vei pisteet lukemin 103-96 (54-43).

Kotijoukkueen riveistä puuttui kolmikko: Sajantila, Tolonen ja Karvonen.

Lahti Basketball aloitti ottelun räväkästi. Harrison Cleary viimeisteli ensimmäisellä kympillä yhdeksän pistettä, mutta siitä huolimatta Kataja johti 24-20.

Toinen jakso oli lahtelaisten vaikein. Puolustus ei toiminut ja Kataja Basket nakutti kymmenen minuutin aikana 30 pistettä. Iloinen asia oli Antwan Walkerin, James Padgettin ja Kalle Koivusen hyvät otteet. Puoliajalle siirryttiin Katajan johtaessa 54-43.

Puoliajan jälkeen oli Lahti Basketballin vuoro näyttää parastaan etenkin hyökkäyksessä. Joukkue takoi taululle 30 pistettä, mutta ongelma oli jälleen puolustus. Kataja vastasi 26:lla pisteellä. Seitsemän pisteen ero kuvaa hyvin ottelun kulkua, koska Lahti Basketball roikkui mukana, mutta ei päässyt tarpeeksi lähelle. Ero pyöri seitsemässä kymmenen pisteen tuntumassa läpi ottelun.

Viimeisellä jaksolla lahtelaisille tarjottiin mahdollisuutta kiriä Katajan ero umpeen. Viimeinen silaus jäi tekemättä ja vieraspisteet matkasivat Pohjois-Karjalaan lukemin 103-96.

Lahti Basketballin parhaan palkittiin 26 pistettä ja 11 syöttöä tehtaillut Harrison Cleary. James Padgett taituroi 27 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Antwan Walker pelasi parin huonomman ottelun jälkeen taas omalla tasollaan ja tehtaili 17 pistettä. Kalle Koivunen onnistui 12 pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5841240&season_id=126629

Onnea Katajalle voitosta. Pelasimme ajoittain hyvin, mutta puolustuksesta sattui edelleen liikaan virheitä. Nyt palautuminen käyntiin ja kohti perjantaita. Toivottavasti saamme apuja sairastuvalta perjantaiksi. 

Tom Cooman

Ensimmäisellä puoliajalla meidän pelikovuus oli erittäin hyvä. Ensimmäisen puoliajan lopussa annoimme Lahdelle mahdollisuuden tulla peliin mukaan. Toisella puolella Lahti pelasi hyvin ja tuli kovaa. Saimme tärkeät pisteet ja myös paikan Suomen Cupiin. 

Petri Virtanen

Pelasimme ajoittain todella hyvin, mutta puolustuksessa tulee edelleen liikaa virheitä. 

Arttu Saarijärvi
PISTETILASTOTLAHTIKATAJA
Aloitusviisikon pisteet8881
Pisteet penkiltä822
Suurin pisteputki78
Suurin johto116
Pisteet 3 sek. alueelta4256
Pisteet nopeista hyökkäyksistä27
Pisteet hyökkäyslevypalloista1612
Pisteet vastustajan menetyksistä79
Johtoaseman muutoksia2
Tasatilanteita3

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran jo huomenna, kun se saa vieraakseen rakkaan naapurin Kouvot. Ottelu alkaa Suurhalli Areenassa 18:30 ja liput ennakkoon tästä https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2023-2024-korisliiga-lahden-suurhalli-17681714/

Perjantain ottelussa on voimassa Black Friday tarjous, eli kaksi lippua yhden hinnalla.

Kuva: Sellekhanks