Salon Vilpas ja Lahti Basketball järjestivät todellisen trillerin keskiviikkona Korisliigassa. Joukkueiden paremmuuden selvittämiseen tarvittiin jatkoaika, jonka jälkeen Vilpas vei sarjapisteet lukemin 103-99 (90-90) (45-44).

Ottelun tasaisuudesta kertoo se, että johtoasema vaihtui peräti 19:sta kertaa ja tasatilanteita oli 13. Vilppaan suurin johto oli kuusi pistettä, kun Lahti Basketball johti ottelun alussa 11:sta pisteellä.

Lahti Basketball aloitti ottelun vahvasti ja se karkasi edellämainittuun 11:sta pisteen johtoon. Harrison Cleary oli vedossa, kuten myös James Padgett, joka palasi Saloon kymmenen vuoden tauon jälkeen. Erik Sajantila sai ensimmäisellä jaksolla jo kaksi virhettä, joka kostautui ottelun lopussa. Ensimmäisen jakson jälkeen Lahti Basketball johti 28-20.

Toinen jakso oli Vilppaan. Lahti Basketball hyökkäys oli haastavampaa ja kotijoukkue alkoi osumaan paremmin. James Padgett oli ensimmäisen puoliajan Lahti Basketball hahmo 16:sta pisteellä. Vilpas puoliajalle pisteen johdossa 45-44.

Kolmaa jakso oli pisteiden valossa viihdyttävin. Molemmat joukkueet venyttivät sukkaa oikein toden teolla. Erik Sajantila oli vedossa puoliajan jälkeen ja pakotti Vilppaan rikkomaan. Ennen viimeistä jaksoa Vilpas johti 74-71.

Viimeinen jakso mentiin kori korista. Jakson aikana nähtiin useampi kyseenalainen tuomio. Erik Sajantila sai teknisen virheen filmaamisesta ja pian sen jälkeen kevyen hyökkääjän virheen, joka oli tähtitakamiehen viides. Ottelun kannalta merkittäviä tilanteita. Sitä ennen James Padgett sai tahallisen virheen, vaikka Vilppaan pelaaja kompastui selvästi omiin jalkoihin.

Lahti Basketball pääsi heittämään kahdesti voitosta. Varsinaisen peliajan lopussa Ville Tolosen vaikea heitto kolahti rautaan ja peli meni jatkoajalle. Jatkoajan lopussa Kalle Koivunen pääsi heittämään kolmosen, kun Lahti Basketball oli kaksi pistettä perässä. Näiden vaiheiden jälkeen Vilpas vei viihdyttävän ottelun lukemin 103-99.

Lahti Basketballin parhaaksi pelaajaksi valittiin James Padgett, joka viimeisteli hyvällä prosentilla 24 pistettä ja 14 levypalloa. Harrison Cleary uurasti yli 40 minuuttia, viimeisteli 22 pistettä ja jakoi 11 syöttöä. Erik Sajantila heitti 23 pistettä vain 22:ssa minuutissa. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5841231&season_id=126629

Hieno taistelu ja mukava valmentaa tällaisissa peleissä. Otettiin isoja askeleita eteenpäin viime pelistä. Pääsimme treenaamaan kahdesti koko joukkueella ja tästä on suunta vain ylöspäin. Virhevaikeudet lopussa eivät helpottaneet tilannetta.

Tom Cooman


Mukava palata kymmenen vuoden jälkeen halliin, jossa aloitin ammattilaisurani. Hyvä peli, jossa molemmilla oli ylä- ja alamäet. Pelin ratkaisu oli Vilppaan levypallot lopussa.

James Padgett

Vaikeat lähtökohdat peliin, odotettavissa oli sekava peli ja sellainen myös saatiin. Uusi jätkä mukana treeneissä pari päivää, Mikko pois ja King sairasteli koko viikonlopun. Ei käytetty omaa etsikkoaikaa hyväksi eikä oltu kovin fiksuja tänään, mutta pirun tärkeä voitto. Painotettiin, että kolmikko Sajantila-Cleary-Planutis haluaa heittää joka kerta ja haluttiin pitää vauhtia, mutta menetettiin palloa ihan liikaa. Hienoa, miten taisteltiin lopussa hyökkäyslevypalloista. Overtonista jäi positiivinen ensivaikutelma. Hän haluaa mennä suoraviivaisesti korille ja ensi viikolla ehditään käydä myös puolustusta läpi hänen kanssaan.

Jussi Savolainen
PISTETILASTOTVILPASLAHTI
Aloitusviisikon pisteet7777
Pisteet penkiltä2622
Suurin pisteputki98
Suurin johto611
Pisteet 3 sek. alueelta5042
Pisteet nopeista hyökkäyksistä237
Pisteet hyökkäyslevypalloista1716
Pisteet vastustajan menetyksistä1516
Johtoaseman muutoksia19
Tasatilanteita13

Lahti Basketball pelaa ensi viikolla kaksi kotiottelua. Keskiviikkona vieraaksi saapuu Kataja ja Perjantaina Kouvot.

Kuva: Sellekhanks